Boyhood (2014)

Boyhood. 12 ani de copilărie

Premieră:
06-02-2015
Gen:
Durată:
164 minute
Site oficial:
Boyhood (2014)
Distribuitor:
Cristi Mărculescu – marculescu.ro
Emoția este impecabilă și ritmul e bine ales. Personajele foarte umane. Sinceritate cam câtă încape în ultimele 2 decenii de produse de la Hollywood puse cap la cap. Dar nope, nu e destul de estetic sau curajos cât să conteze ca Cinema.
Angela Georgiana Alexandru – CineAmator
„Boyhood” poate functiona si ca road-movie. In schimb prefera sa fie un biopic onorabil, fara a distanta publicul. Si ceea ce face si mai interesant filmul nu este notiunea pe care se bazeaza, ci mai degraba naturaletea prin care se transmit imaginile.
Andreea Mihai – Couch.ro
In simplitatea si naturaletea lui, Boyhood este o poveste eterna, cu termen de valabilitate neliminat.
Laura Meleacă – Cinemateca
Desi Boyhood nu pare decat chintesenta unei copilarii americane obisnuite, ea e cat se poate de realista, de contemporana si pusa in termeni extrem de civilizati, poate cei mai civilizati din ce a cunoscut omenirea pana acum.
Andreea Andrușca – Filme-cărți
Ar fi multe probabil de spus despre Boyhood, dar precum viața, este genul de film ce trebuie trăit pentru a-l înțelege pe deplin.
Andrei Gorzo – Dilema Veche
Foarte simplu în mizanscenă şi în montaj – pe cît de intrepid e Linklater ca experimentator, pe atît e aici de bazic-clasic (plan-contraplan) în privinţele astea –, Boyhood e aproape fără cusur în specia sa de realism.
Lucian Maier – Film Sense
Boyhood […] rămîne un proiect impresionant, dar mai mult prin datele sale tehnice, fiindcă a fost realizat, decît prin ceea ce ajunge să spună prin întîmplările așezate pe ecran.
Tim Grierson – Paste Magazine
Ca de obicei la Linklater, Boyhood este profund într-un mod atât de obișnuit încât temele sale seriose par nonșalante, fără efort. Acest film v-ar putea face să plângeți din motive pe care n-ați putea să le explicați.
Tom Clift – FilmInk
Un film indie așa cum nu s-a mai văzut vreodată.
Laurence Phelan – The Independent
Boyhood este un film despre maturizare, dar unul așa cum nu s-a mai facut până acum.
Matt Zoller Seitz – RogerEbert.com
Filmul se termină și genericele de final curg iar tu te întrebi același lucru ca în serile petrecute cu prietenii tăi dragi: când a trecut timpul?
Betsy Sharkey – Los Angeles Times
O prezentare intimă și extraordinară a modului în care se scurge viața și un film excepțional și neconvențional în care nu se petrec prea multe lucruri. Niciodată atât de puțin nu a însemnat atât de mult.
Manohla Dargis – New York Times
Aceștia sunt oameni pe care-i știi, poate chiar oameni ca tine.
Peter Bradshaw – The Guardian
Un film pe care-l iubesc mai mult decât pot exprima. Și cu greu se poate găsi un lucru mai bun și mai nobil decât dragostea, pe care un film să-l poată transmite.
Drew McWeeny – HIT FIX
Niciun părinte nu va putea rămâne neimpresionat de frumusețea tulburătoare a celui mai recent film al lui Linklater, o capodoperă cu unele defecte, dar emoționantă…
Peter Travers – Rolling Stone
un film care-și merită locul în capsula culturală a timpului.
Eric Kohn – Indiewire
incredibila cronică a lui Linklater reprezintă o realizare cinematografică fără precedent în istoria filmelor de ficțiune.
Liz Beardsworth – Empire
Filmul lui Linklater reprezintă o realizare extraordinară – duios, amuzant, inteligent și meditativ, plin de căldură și de bunătate.
William Goss – Film.com
Cea de-a treia capodoperă a lui Linklater în ultimii zece ani n-ar trebui să-i impresioneze decât pe cei care au fost vreodată ruda cuiva, sau copilul, părintele, iubitul/iubita sau prietenul/prietena cuiva.
Rodrigo Perez – The Playlist
Și cu tristețe te gândești că n-ai mai vrea ca Boyhood să se mai termine; o realizare atât de remarcabilă încât nu va fi uitată prea curând.
Todd McCarthy – Hollywood Reporter
Probabil că niciodată drumul de la copilărie până la colegiu nu a fost prezentat atât de coerent și de convingător așa cum a făcut Richard Linklater într-un film care poate fi văzut pe scene, dar care reprezintă ceva cu adevărat special luat în întregime.