Brave (2012)

Neînfricată

Premieră:
17-08-2012
Site oficial:
Brave (2012)
Distribuitor:
Florin Barbu – BeWhere
o poveste numai bună de spus copiilor, indiferent dacă au mai crescut între timp.
Dragoş Vasile – Caţavencii
Într-un final fericit ca o beţie cu scoţieni şi subtil ca o şaorma cu de toate, fiecare are ceva important de învăţat: copiii că trebuie să-şi iubească părinţii pînă nu e prea tîrziu, iar părinţii că şi copiii lor sînt oameni, deci au, ca să vezi, personalitate, voinţă, anumite gusturi vestimentare. Personal, am înţeles încă o dată că nu e bine să ai de-a face cu vrăjitoarele.
Ştefan Dobroiu – Cinemagia
Brave este acel gen de film pe care un copil sau un adult îl vor privi cu plăcere. Arată minunat, are energie, umor şi o protagonistă voluntară şi convingătoare.
Florin Bică – Film Reporter
Neînfricata/Brave este, neîndoios, un film de animaţie bine realizat tehnic, cu personaje pitoreşti (ca aspect), cu peisaje aproape realiste (realizate de Steve Pilcher), dar care suferă la capitolul scenariu. Asta e. N-are scânteia!
Ionuț – FilmeTari
O explorare a întunecimii prin intermediul unei aventuri, din care rezultă binecunoscutele învăţăminte pe care le conştientizează personajul principal.
Richie – Marele Ecran
Brave e un film usurel de duminica, foarte agreabil si plin de haz. Un fel de Tangled cu vikingi.
Madi – metropotam
Este o poveste destul de simpla, dar deloc plictisitoare, mereu aparand tot felul de scene antrenante si pline de amuzament.
Dan Becerescu – ProCinema
Brave e o poveste accesibila, spusa extrem de eficient, cu un mesaj despre cum sa-ti gasesti propriul drum chiar si atunci cand el se abate de la cutumele sociale.
Ian Nathan – Empire
Nu mai puțin minunat decât precedentele filme, în multe privințe chiar mai frumos, Brave are tot tacâmul unui film Pixar
Peter Bradshaw – The Guardian
Nesatisfăcător, indiferent de vârstă.
Ben Child – The Guardian
Basmul superb colorat al celor de la Pixar, a cărui acțiune se petrece în Scoția medievală, îi va dezamăgi pe naționaliști, dar îi va mulțumi pe fanii nonconformismului arătat de-atâtea ori de această companie.
Michael Burgin – Paste Magazine
Dincolo de orice altceva, Brave este un film despre mame și fiice și acesta este unul dintre punctele sale forte.
Kenneth Turan – Los Angeles Times
Brave are multe lucruri care îl recomandă, dar nu atinge standardul pe care Pixar la impus în ultima vreme.
Eric D. Snider – Film.com
O poveste fermecătoare, dar fără greutate.
Peter Travers – Rolling Stone
OK, Brave nu este The Incredibles sau Toy Story. Și ce dacă? Tot este o animație distractivă, de un farmec aparte.
Manohla Dargis – New York Times
În vreme ce conflictele mamă-fiică ar putea face povestea una bună de recomandat, realizatorii o lipsesc de tot potențialul mitopoetic pe care l-ar fi putut avea, transformând ceea ce putea fi un basm postmodern interesant într-o altă melodramă familială.
Julian Wood – FilmInk
Nu prea ajunge la nivelul creațiilor recente ale lui Pixar și exagerează cu atmosfera sa scoțiană, dar este un film frumos realizat, sentimental și plin de umor.
Alyx Gorman – The Vine
în ciuda farmecului și umorului pe care le are, [Brave] nu reușește să atingă nivelul celorlalte filme Pixar; pur și simplu, povestea sa nu e suficient de impresionantă.
Lisa Schwarzbaum – Entertainment Weekly
Este mai puțin despre calitățile pe care trebuie să le aibă o eroină pentru a impresiona publicul secolului 21, ci mult mai mult despre complexitățile relațiilor dintre o mamă și fiica sa.
Roger Ebert – Chicago Sun-Times
Vestea bună e că celor mici le va plăcea, iar vestea proastă e că părinții vor fi dezamăgiți dacă se așteaptă la un alt succes impresionant al celor de la Pixar.
Drew McWeeny – HIT FIX
Brave este de fapt una dintre cele mai cizelate, cele mai directe povești spuse de Pixar vreodată. Este o poveste dezarmant de simplă, una atât de simplă încât ai impresia că nu poate dura mai mult de 40 de minute, una care nu se oprește pentru nicio clipă și nici nu se abate de la ideea originală în vreun mod semnificativ.
Todd McCarthy – Hollywood Reporter
Al 13-lea film al lui Pixar este condervator și de modă-veche, în loc să riște și să fie aventuros.
Jim Vejvoda – IGN
Deși din punct de vedere este o minunăție, Brave reprezintă un efort mai mic din partea unui studio care ne-a obișnuit cu o serie de clasice moderne de genul Up, Toy Story, WALL-E sau Finding Nemo.
Eric Kohn – Indiewire
Brave este un film pentru copii de 6 ani.