Captain America: The Winter Soldier (2014)

Captain America: Războinicul iernii

Premieră:
04-04-2014
Durată:
128 minute
Distribuitor:
Gloria Sauciuc – Cinemagia
[…]amestecul genului thriller politic/action şi filmul cu supereroi funcţionează prin reducerea efectelor speciale create pe calculator, lăsând totul într-o notă un pic mai realistă.
Angela Georgiana Alexandru – Anzhela Movies
Scenele de lupta sunt montate suficient cat sa-ti fure ochii, dar destept si intuitiv in acelasi timp, pentru a face spectacol.
Marcel Prost – Cinemateca
Filmul e impresionant, merita vazut, fara indoiala, chiar si de doua ori.
Simona Mocanu – FilmeTari
În partea a doua se vede un improvement la nivel de acțiune și de consolidare a poveștii, însă vine la pachet și cu niște defecte.
Mihai Kolcsar – KoolHunt
Superior celorlalte doua filme Marvel iesite dupa „The Avengers”, „The Winter Soldier” il aduce pe Captain America la un nou nivel, oferind un film de actiune cu teme de spioni care va va tine entertained pe perioada cat ruleaza.
Gruia – Metropotam
Captain America: The Winter Soldier este fara doar si poate unul dintre cele mai bune filme cu super eroi.
Ioana Raluca Popescu – To the Edge and Back
Cu o actiune coerenta, un ritm alert si o distributie aleasa perfect, “Captain America: The Winter Soldier” continua seria productiilor reusite a Marvel Studios.
Manohla Dargis – New York Times
Ca multe alte filme de genul lui, începe cu un start bombastic, după care își pierde din profunzime și sfârșește prin a distruge totul.
Kenneth Turan – Los Angeles Times
„Captain America” este tot ceea ce un film cu supereroi cu un buget mare ar trebui să fie – cu excepția inspirației.
Peter Travers – Rolling Stone
Condus de un Evans dinamic și de o distribuție de top, filmul reușește să depășească lipsurile din scenariu și accentul prea mare pe 3D prin concentrarea pe slăbiciunile umane.
Odie Henderson – RogerEbert.Com
„Captain America: The Winter Soldier” este un film foarte bun, unul rar din acest gen, care poate fi atât unul de început, cât și o continuare.
Owen Gleiberman – Entertainment Weekly
„Captain America: The Winter Soldier” este primul film cu supereroi de la The Dark Knight care te transportă direct în ceea ce se petrece în acest moment.
Erin Free – FilmInk
Cu personaje superbe și cu o acțiune fermecătoare, acest sequel nu doar că își surclasează predecesorul, dar reprezintă și unul dintre cele mai bune filme ale celor de la Marvel.
Peter Bradshaw – The Guardian
Grație lui Johansson, Jackson și Redford, acesr film este distractiv. Păcat că veriga slabă este tocmai Căpitanul.
Dan Jolin – Empire
Poate că urmează o formulă obișnuită, dar The Winter Soldier beneficiază de un ton de thriller care, cel puțin pentru prima sa jumătate, îl diferențiază de celelalte mult mai evidente filme cu supereroi ale lui Marvel.
Todd McCarthy – Hollywood Reporter
A fost nevoie de îndrăzneața decizie (a celor de la Marvel) de a reduce spectacolul efectelor speciale la minimum în favoarea revitalizării plăcerii acțiunii de școală veche, a dezvoltării personajelor și a unui suspans intrigant.
Drew McWeeny – HitFix
Cel mai bun film de acțiune din întregul univers Marvel de până acum.
Roth Cornet – IGN
Cu o îmbinare a momentelor eficiente de interacțiune între personaje, o acțiune captivantă, umor, intrigă și plin de emoție, Captain America: The Winter Soldier este unul dintre cele mai eficiente filme ale celor de la Marvel.