Chronicle (2012)

92%
Premieră:
02-03-2012
Distribuitor:
Alex Voinica – Raluk
Va sfatuiesc sa luati o pauza scurta si sa urmariti Chronicle, un film care se ia in serios si reuseste sa faca de ras multe blockbuster-e.
Cris – Urban.ro
E adevarat ca se foloseste de tehnica found footage movie intr-un mod original, dar cred ca povestea putea fi spusa totodata si fara ajutorul acestei tehnici.
Marian Iuga – Film Sinopsis
Superman is histroy… nu mai are glorie şi nici nu cred că viitorul film îi va aduce ceea ce a avut prin anii 70. E timpul pentru altceva, e timpul pentru altfel de super eroi, pentru cei care nu se îmbracă în costume ciudate, nu-şi ascund identitate sub nişte costume de latex viu colorate.
Alex – FilmeTari
Un film care nu este pe toate gusturile, dar care reușește să îți rețină atenția pentru aproape două ore, explorând relațiile dintre oameni și cum acestea pot fi afectate de contactul cu puterea (aproape) absolută.
Richie – Marele Ecran
Tragand linia Chronicle s-a dovedit o alegere inspirata pentru marele ecran, livrand o cantitate buna de distractie filmica simultan cu niste performante actoricesti echilibrate, atat in registrul comic cat si in cel dramatic
Chronicle demonstrează cum mokumentaristica poate fi cool, accesibilă rămânând în limitele imperiosului necesar minimalism al speciei vizuale din care face parte.
Chris Tilly – IGN
Povestea aceasta a mai fost spusă de nenumărate ori, cel mai recent în X-Men: First Class, dar regizorul Josh Trank îi oferă o abordare originală și extrem de captivantă.
Owen Gleiberman – Entertainment Weekly
Având în vedere ce-a făcut în Chronicle, este clar că Trank are tot ce-i trebuie să treacă la filme fantastice cu buget mare.
Roger Ebert – Chicago Sun-Times
Filmul e încântător în prima sa oră, apoi devenind întunecat și deranjant.
Mark Dinning – Empire
Un film sf/cu supereroi amețitor, care a apărut de nicăieri și-ți cere atenția ta imediat.
Betsy Sharkey – Los Angeles Times
Această poveste SF, care te uimește pur și simplu, vine din imaginația trăsnită a regizorului Josh Trank și a scenaristului Max Landis, care și-au împachetat filmul lor de debut cu inteligență.
Peter Travers – Rolling Stone
Călătoria provocatoare din Chronicle nu încetează nicio clipă să te surprindă. Vei fi captivat(ă).
Todd McCarthy – Hollywood Reporter
Chronicle e o fantezie aproape inteligentă despre niște băieți-cu-puteri-telekinetice-care-o-iau-razna.
Manohla Dargis – New York Times
Un basm sci-fi inteligent și modest, cu aspirații mari la box-office
Eric D. Snider – Film.com
Chronicle prezintă, într-un mod creativ și distractiv, ideea unui film cu niște adolescenți cu superputeri.
Drew McWeeny – HIT FIX
Chronicle este înfricoșător și trist, iat regizorul Josh Trank și scenaristul Max Landis au motive suficiente pentru a fi mândri de ce au realizat.
Peter Bradshaw – The Guardian
regizorul de 26 de ani, Josh Trank, și co-scenaristul Max Landis (…) au venit cu un film deosebit de bun, readucând la viață povestea tradițională a unui băiat singur care primește niște super-puteri.
Bill Gibron – Film Critic
o capodoperă la scară mică.