It’s Complicated (2009)

Regia:
Scenariu:
32%
Premieră:
05-02-2010
Distribuitor:
Mihaela de la FilmeTari
“It’s Complicated”, gandit si scris de Nancy Meyers (The Holiday, Something’s Gotta Give) reuseste sa se detaseze de celelalte productii lansate in 2009.
Anca Grădinariu de la Adevărul
It’s Complicated” e simplist în felul în care adaugă, oportunist, o patină de transgresivitate şi de pseudofeminism unor situaţii perfect artificiale. Din nou, ai senzaţia că regizoarea e mai preocupată de design-ul interior (mamăăă, ce bucătărie!), decât de emoţiile adevărate.
Cristina Petrescu de la Metropotam
„E tare complicat” e o comedie romantica pentru oameni mari, pentru oameni tristi, pentru oameni divortati, pentru cei care nu au reusit sa faca pace cu ei dupa ce au mai inchis un capitol si pentru cei care au reusit, dar sunt destabilizati in viata de precedentii, care insista sa mai citeasca inca o data o carte demult inchisa.
Balan Ghiocel de la FilmBlog
De data asta am descoperit intamplator o comedie romantica chiar buna, care iese total din aceste tipare. Am fost atras initial de o distributie remarcabila, dar m-au surprins in mod placut si umorul de calitate, si scenariul.
Alex Nicolescu de la dob.ro
E un film ușurel, fără mari pretenții, dar cu o distribuție reușită. Dacă îl vizionați fără să vă așteptați prea multe de la el, s-ar putea să meargă.
Manhola Dargis de la NY Times
Adevărul este că fiecare are nevoie să fie răsfăţat, din când în când, ceea ce poate fi cheia talentului deosebit al lui Meyers: îşi răsfaţă publicul fără ruşine.
David Cox de la The Guardian
Oamenii în vârstă nu ar trebui să fie travestiţi într-o astfel de comedie uşoară: cinema-ul ar trebui să exploreze realităţile din vieţile lor.
Lisa Schwarzbaum de la Entertainment Weekly
Publicul lui It’s Complicated ştie la ce să se aştepte de la un film al celei care a regizat Something’s Gotta Give, scris pentru vedeta din Julie & Julia.
Peter Travers de la Rolling Stone
Oameni peste 50 de ani vorbind despre sex şi – yikes – făcând sex! Bun venit în lumea lui It’s Complicated.
Jim Vejvoda de la IGN
Streep şi Baldwin îmbunătăţesc această comedie uşoară, destul de convenţională, de altfel.
Betsy Sharkey de la LA Times
Problema filmului It’s Complicated – o comedie romantică despre persoanele aflate la menopauză, avându-i pe Meryl Streep, Alec Baldwin şi Steve Martin în rolurile principale – este că nu-i chiar atât de complicat.
Roger Ebert de la Chicago Sun Times
„It’s Complicated” este perfect plauzibil doar dacă chiar eşti dispus să crezi că Meryl Streep vinde brioşe într-o brutărie/restaurant.
Massawyrm de la Ain’t it Cool
Este un film pe care îl poţi şterge din listă, dar pe care îl poţi vedea sau de care te poţi bucura dacă vrei doar să vezi un film cu prietenii.
Annette Basile de la Filmink
Peste medie, o comedie romantică matură, cu un Alec Baldwin carismatic.
Helen O’Hara de la Empire
Streep, Krasinski şi Baldwin sunt atât de buni, încât aproape că fac filmul să funcţioneze. Aproape.
Chris Barsanti de la FilmCritic
Ar fi fost grozav să-mi placă acest film mai mult.
Laremy Legel de la Film.com
N-are niciun sens să-ţi complici viaţa cu filme, care abia depăşesc media, doar pentru a trece timpul, nu-i aşa?
Kirk Honeycutt de la Hollywood Reporter
O altă comedie romantică de la Nancy Meyers, despre niște adulţi maturi şi despre escapadele lor sexuale imature.
Anthony Quinn de la The Independent
Nancy Meyers, cea care a făcut două dintre cele mai puţin favorite filme ale mele din toate timpurile: What Women Want şi The Holiday, îşi adaugă în portofoliu o nouă comedie tâmpită despre dragostea celor aflaţi la vâsta a doua.
Ella Taylor de la NPR
Cel mai puţin important film al lui Meryl Streep de anul acesta: este mult mai amuzantă în Julie & Julia şi mai puţin dezgustătoare în Fantastic Mr. Fox.