Premieră:
20-01-2012
Site oficial:
Contraband (2012)
Distribuitor:
Ionuț – FilmeTari
În ce priveste acţiunea filmului avem parte de un început ezitant dar cu cât avansezi înspre final cu atât îţi dai seama că filmul devine tot mai bun, o crestere progresivă a calităţii ce te face să treci cu vederea unele poticniri de pe parcurs.
Delia – Filme-Cărți
Una peste alta, pelicula de fata a reusit “sa ma tina”, pentru ca firul narativ este antrenant, pentru ca intriga este construita inteligent, pentru ca actiunea are ritm si nu apeleaza la excese prea tehnicizate si pentru ca pana la urma joaca pe valori umane in contrapartida cu tradari, lacomii si violente.
Ştefan Dobroiu – Cinemagia
Chiar dacă te va face de câteva ori să pufneşti neîncrezător, Contraband face ce face şi te ţine în priză, iar aici meritul îi revine lui Wahlberg, cât se poate de profesionist şi stăpân pe situaţie.
Lucian Bodnar – Raluk
Contraband e genul de film de actiune care vrei sa iti placa si totusi nu reuseste sa se ridice la nivelul asteptarilor. Scenariul este decent, distributia este buna, filmul arata bine insa usor prea lung si fara acel “ceva” care sa ii ofere o nota distinctiva. Si pentru ca nu livreaza acel “ceva” pe care il promite prin putina tensiune ce se mentine de-a lungul sau, filmul este mult tras in jos.
Peter Bradshaw – The Guardian
E un thriller în care întorsăturile de situație devin atât de absurde încât fac din film un fel de glumă, dar fără umor.
David Hughes – Empire
…regizorul Baltasar Kormákur pare pregătit pentru ceva mare.
Jim Vejvoda – IGN
Contraband se trezește la viață numai atunci când prezintă actul de contrabandă ca un documentar. … Dar nu e suficient pentru a opri filmul de la un final plin de clișee.
Bill Gibron – Film Critic
Regizorul Baltasar Kormákur a desaturat povestea de orice urmă de viață, transformând ceea ce ar fi trebuit să fie două ore de acțiune tensionantă în 109 minute de plictiseală.
Sam Brighton – Channel 24
Actorii bine aleși și finalul perfect fac din Contraband un film bun pentru a petrece două ore ronțăind popcorn.
Gabe Toro – HotNews
Nicio scenă în Contraband nu este atât de plăcută ca cele în care sunt prezentate urmele gloanțelor de pe pereți sau ca cele în care gloanțele străpung bucăți de metal.
Roger Ebert – Chicago Sun-Times
Contraband implică multă energie, dar m-am plictisit de metodele violente prin care se recurge la astfel de elemente ale unui jaf.
Owen Gleiberman – Entertainment Weekly
filmul regizat de islandezul Baltasar Kormákur (…) își ascunde părțile bune într-o poveste macho convențională.
Betsy Sharkey – Los Angeles Times
Un film de acţiune care îi are în rolurile principale pe Mark Wahlberg, Giovanni Ribisi şi Ben Foster, Contraband te ţine în suspans pe alocuri, dar are prea multe scăpări.
Todd McCarthy – Hollywood Reporter
Acest thriller în care contrabandiştii se plimbă între New Orleans şi Panama este atât captivant, dar şi puţin nerealist.
Manohla Dargis – New York Times
Povestea absurdă din thriller-ul care nu îţi oferă niciun fior, Contraband, schimbările de situaţie şi coincidenţele incredibile ar putea ţine departe până şi pe fanii acţiunii pure. Iar asta este păcat, pentru că povestea chiar nu contează.
Peter Travers – Rolling Stone
Wahlberg ar putea interpreta acest rol chiar şi fiind somnambul. Iar dacă vă veţi uita la film cu siguranţă îi veţi urma paşii.