The Counselor (2013)

Avocatul

Premieră:
15-11-2013
Durată:
117 minute
Distribuitor:
Cristina Solomon – Părerea Blog de Cinema
E greu de crezut că un film cu o distribuție așa generoasă, cum are filmul The Counselor/ Avocatul, poate (dez)amăgi în asemenea măsură.
Cristina Zaharia – Port.Ro
Lung, dens, cu prim-planuri, plin de tăceri şi derute, acolo unde toată lumea aşteaptă acceleraţie şi girofar de poliţie, filmul uimeşte destul ca să placă. Ridley Scott riscă iar şi nu ştiu dacă a câştigat. Cert e că a încercat altceva şi asta i-a reuşit.
Angela Georgiana Alexandru – Anzhela Movies
La “The Counselor” nu trebuie sa iti faci griji pentru cantitate, ci pentru calitate.
Mark Dinning – Empire
Ridley Scott reuşeşte, în sfârşit, să-l aducă pe Cormac McCarthy pe marile ecrane. Nu este No Country, dar, în ciuda elementelor mai puţin de succes, este şocant, puternic şi mai frumos scris decât oricare alt film pe care îl vei vedea anul acesta.
Erin Free – FilmInk
Cel mai recent film al lui Ridley Scott este în mod voit mai enigmatic pentru binele său, dar este, totuşi, un thriller foarte original.
Annlee Ellingson – Paste Magazine
Un neo-noir îndrăzneţ, antrenant şi seducător.
Peter Travers – Rolling Stone
The Counselor este o meditaţie monotonă asupra capitalismului în forma unui thriller despre cocaină la graniţa dintre Texas şi Mexic.
Dan Callahan – RogerEbert.Com
Faptul că omul care a scris Blood Meridian, unul dintre cele mai bune romane moderne, este acelaşi care a scris şi The Counselor reprezintă un semn de mirare.
Eric Kohn – IndieWire
Fără dubii, unul dintre cele mai ciudate filme, cu o naraţiune sofisticată, din genul dramă lansate în acest an de un mare studio.
Matt Patches – IGN
Vedetele thrillerului The Counselor, regizat de Ridley Scott, nu sunt Fassbender, Bardem, Diaz, Cruz sau Pitt, ci cuvintele scenaristului Cormac McCarthy.
Manohla Dargis – New York Times
Seriozitatea Dlui. Scott nu este întotdeauna în concordanţă cu scenariile filmelor sale, dar în Dl. McCarthy acesta a găsit un partener care are convingeri despre bine şi rău în loc să se folosească de o formulă.
Chris Nashawaty – Entertainment Weekly
Având în vedere lista mare de talente implicate, noul noir al lui Ridley Scott este o mare ratare surprinzătoare.
Drew McWeeny – HitFix
The Counselor este un film atât de urât încât este de nesuportat şi fără sens.
Katey Rich – The Guardian
Ridley Scott regizează un scenariu original de Cormac MCCarthy, care are dialoguri interesante şi o scenă de sex în maşină cu Cameron Diaz, dar îi lasă pe Michael Fassbender şi Javier Bardem să joace personaje caricaturale.
Kate Erbland – Film.Com
Singura bucurie o reprezintă dorinţa îngrozitoare de a vedea ce lucru ciudat se întâmplă mai departe.
Todd McCarthy – Hollywood Reporter
În ciuda actorilor de top şi a combinaţiei formidabile scenarist/regizor, The Counselor este pur şi simplu departe de a fi un film foarte plăcut sau agreabil, ci este chiar la polul opus.
Peter Calder – New Zealand Herald
Pentru cunoscătorii filmelor cu trafic de droguri ar putea reprezenta o curiozitate în a-şi pierde timpul cu acest film rece şi fără viaţă. Ceilalţi trebuie avertizaţi că nu este nimic să vadă în acest film.
Anthony Morris – The Vine
The Counselor este un film de proastă calitate, care nu este deloc interesant.