Cowboys & Aliens (2011)

Premieră:
26-08-2011
Distribuitor:
Iulia Blaga – HotNews
Din multe motive, „Cowboys &Aliens” e o surpriza placuta.
Alexandru Diaconu – Raluk
Serios, titlul filmului spune tot. Nu-ti promite nimic altceva si exact asta iti ofera: cowboy si extraterestri. Desi ampersandul din titlu e un pic cam inselator pentru ca cele doua genuri nu prea se intrepatrund – mai corect ar fi fost ca filmul sa se cheme: Cowboy, apoi extraterestri, apoi iar cowboy si la final iar extraterestri.
Daniela – FilmeTari
Deşi gândită ca un aspect ce ar putea aduce o nuanţă de inventivitate şi noutate în materie de SF-uri, alăturarea unor grupuri de cowboy şi indieni în lupta împotriva forţelor extraterestre rămâne doar la nivelul unei încercări slăbuţe de a atrage atenţia publicului.
Ştefan Dobroiu – Cinemagia
Cowboys & Aliens e categoric un film distractiv, dar n-ar trebui să te aştepţi la mai mult decât un blockbuster lejer, de vară. Cu nişte popcorn în braţe şi câţiva prieteni alături, aventurile sărmanilor cowboy care se aliază cu pieile roşii pentru a înfrunta un atac extraterestru te vor ţine în priză, dar nu privi prea atent, pentru că ai să vezi cum povestea se descoase pe la încheieturi.
Roger Ebert- Chicago Sun-Times
Filmul va avea priză la public și, fără îndoială, merită să aibă succes.
Kirk Honeycutt – Hollywood Reporter
Cheia succesului său constă în determinarea fiecărei persoane implicate de a face totul cât se poate de bine.
Owen Gleiberman – Entertainment Weekly
Cowboys & Aliens are câteva momente distractive, dar e un entertainment muncit, care are de multe ori gustul unor rămășițe de la o masă bogată.
Kenneth Turan – L.A. Times
Un amestec dezamăgitor de western și science-fiction care sfârșește zgomots, grotesc și deloc atrăgător.
Manohla Dargis – New York Times
Favreau oscilează între amuzament și seriozitate într-un film care irosește un titlu bun și ratează oportunitatea de a se juca cu conceptele de western și horror science-fiction.
Jim Vejvoda – IGN
Având în vedere ultimele filme de multiplex ale verii, Cowboys & Aliens reprezintă o excepție binevenită, plină de originalitate, într-un sezon dominat de sequel-uri și de brand-uri.
Jonathan Hickman – Paste Magazine
Ce-i poate aduce împreună pe cowboy-i și indieni în Vestul Sălbatic? Extratereștri, evident! Western-ul sci-fi Cowboys & Aliens reușește să îmbine cele două genuri destul de bine, reușind să aducă publicului un film de categoria B surprinzător de captivant.
Am crezut că va fi o mare dezamăgire pentru mine. În schimb, a fost chiar distractiv.
Jeff Otto – Indiewire
Funcționează cel mai bine ca un western, dar, evident, asta e doar jumătate din ceea ce titlul ne promisese.
Sean O’Connell – FilmCritic
Favreau ne oferă, pe baza premisei din titlu, cowboy-i și extratereștri. Dar, pentru prima dată în cariera de 10 ani a regizorului, nu e nimic mai mult în film în afară de ceea ce știm deja din sinopsis.
Laremy Legel – Film.com
Un film captivant, chiar dacă nu se ridică la nivelul la care te-ai fi așteptat de la un film cu un asemenea titlu.
Drew McWeeny – HIT FIX
Un film care nu-și atinge ținta, pentru că pare că are toate elementele la locul lor pentru ceva special și captivant, însă e, de fapt, un excercițiu fără rezultate, un experiment în căutarea unui film.
clemba Stow – The Vine
Nu trebuia să fie așa: avea niște actori remarcabili și o premiză bună. Adică, cowboy-i și extratereștri! Ce n-a funcționat?
Erin Free – Film Ink
În ciuda unor momente mai stupide, regizorul Jon Favreau evită scenele în care filmul ar fi putut deveni o parodie și reușește să ne ofere o admirabilă aventură serioasă și distractivă în același timp.
Peter Travers – Rolling Stone
Arată șmecher, scump și strălucitor – Indiana Jones se alătură lui James Bond pentru a se lupta cu demonii veniți din spațiu. Dar nici măcar Harrison Ford și Daniel Craig nu pot salva un film care e doar un concept fără conținut.
Dan Jolin – Empire
O sursă de entertainment adevărat într-o vară plină de dezamăgiri.
Peter Bradshaw – The Guradian
Yes, yes, cowboy-i lovind extratereștri în plină figură poate fi ceva amuzant. Dar nu merită efortul de a te uita la filmul ăsta prostesc.
Mr. Cranky – Mr. Cranky
Cowboys & Aliens este cel mai prost film în care a jucat Harrison Ford de la filmul în care a interpretat un bătrân decis să plece într-o ultimă aventură pentru a salva lumea de extratereștri.
Nicholas Barber – The Independent
Sunt nu mai puțin de 5 scenariști creditați pe genericul lui Cowboys & Aliens, iar spre finalul filmului mă întrebam dacă nu cumva s-au sabotat reciproc – de fiecare dată când unul venea cu o idee bună, ceilalți patru se străduiau să o strice.
Francesca Rudkin – New Zealand Herald
E distractiv, dar, pe măsură ce ne apropiem de finalul previzibil, ne cuprinde un sentiment de ușurare – 118 de minute par destul de mult pentru a-i vedea pe ticăloșii ăia părăsind orașul.
Anton Marshall – Channel 24
În cele din urmă, Cowboys & Aliens nu e interesat să ne ofere ceva mai mult decât,… ei bine, cowboy-i și extratereștri.