Dacă bobul nu moare (2010)

Premieră:
18-11-2011
Gen:
Distribuitor:
Andrei Gorzo – Dilema Veche
Lui Dragin îi lipsesc nişte înzestrări minimal necesare creării de comedie cinematografică: abilitatea de a face clare acţiunile personajelor şi simţul detaliului vizual (o excepţie constituind-o scurta luptă a eroilor pentru a culca la loc cadavrul care – îmbrăcat într-un sac – a îngheţat în poziţia sculat).
Sebastian M. Ceolca – Liternet
Prin prisma unei viziuni auctoriale de prost gust, la Sinişa Dragin, drumul personajelor spre liniştea interioară este presărat de o estetică grotească şi oripilantă, departe de orice expresie a vreunui spaţiu spiritual balcanic şi foarte departe de orice noţiune de a realiza cinema conform normelor dictate de coerenţa simbolistică şi stilistică.
Iulia Blaga – Hotnews
Chiar daca a presupus eforturi de productie si are un ambalaj ingrijit (imaginea e semnata de Dusan Joksimovic), filmul nu tradeaza, din pacate, mana unui regizor care are ce spune si este foarte modest din punctul de vedere al povestii.
Mihnea Columbeanu – Cinemagia
Tocmai aici stă principala vulnerabilitate a filmului: cum am spus, fundamentul său tematic şi ideatic e admirabil de consistent, iar discursul imagistic are o forţă de impact remarcabilă. Fisura se produce în primul rând pe linia scenariului, marcat în primul rând de lacune surprinzătoare de backstory (şi chiar şi de „forestory”): atât caracterologic, cât şi biografic, personajele sunt nepermis de schematice.
Elizabeth Kerr – Hollywood Reporter
Da, natura umană poate fi hidoasă uneori. Dar știind acest lucru și văzând-o deghizată în filme pretențioase și inutile, care sunt considerate artă, este cu totul altceva. Interminabil și pe deplin neplăcut.