The Dark Knight Rises (2012)

Cavalerul negru: Legenda renaşte

Premieră:
27-07-2012

https://youtu.be/ASQqjK47c04

Efectele vizuale sunt impresionante, dar m-așteptam la ceva mai mult decât ce am văzut în trailer (pardon, trailere). Povestea este una liniară (nu voi intra în detalii aici), cu multe întorsături de situație, însă aproape de fiecare dată acestea sunt previzibile.
Angela – Anzhela Movies
”The Dark Knight Rises”atinge un standard similar celorlalte piese, “Batman Begins” (2005) si “The Dark Knight” (2008) dar depaseste satisfacator formula unor conventii impuse prin cerinte inutile.
Laura Meleacă – Cinemateca Trisk
Insistența pe confruntarea fizică și mai puțin psihologică, câteva personaje noi lipsite de strălucire, înlănțuirea prea sacadată de evenimente, scenele neverosimile mă împiedică să plasez filmul în topul preferințelor personale, atunci când vine vorba de Batman. E ceva sec la mijloc, în ciuda bestiilor care varsă lacrimi.
Dragoş Marin – Film Reporter
La cele trei ore ale sale, Rises e ca un vapor cu aburi cu mulţi pasageri, în aval pe Mississippi, greoi dar grandios
Florin Barbu – BeWhere
Aveți acțiune, efecte speciale, dar care nu sufocă filmul, muzica (cam prea prezentă) lui Hans Zimmer este la locul ei, actorii își fac treaba cu plăcere, astfel că sala răcoroasă vă așteaptă.
Mihai Kolcsar – Raluk
Are problemele sale, dar The Dark Knight Rises ne ofera concluzia satisfacatoare a calatoriei ce a durat trei filme. Poate nu e finalul pe care l-am vrut, dar e finalul de care am avut nevoie.
Floryan – FilmeTari
Ca fan al filmelor cu supereroi, dupa ce vezi 3 filme Transformers, 4 filme cu Spiderman, vreo 3 filme cu Superman, Iron Man si Avengers te intrebi cat de bun poti sa mai faci un film in care un om se imbraca intr-un liliac si spera sa salveze lumea. Si atunci apare Cristopher Nolan si face un film cu doua clase peste tot ce a insemnat filme cu supereroi, in acesti 82 de ani de cand exista DC Comics si Marvel.
Gruia – metropotam
Putine i se pot reprosa ultimei parti din trilogia Batman a genialului Christopher Nolan, The Dark Knight Rises. Cel mai mare repros este acela ca sfarsitul filmului si al seriei te lasa dorindu-ti sa mai urmeze cel putin inca 5 sequeluri.
Ştefan Dobroiu – Cinemagia
Realismului extrem din The Dark Knight (Jokerul nu este până la urmă decât un anarhist sărit de pe fix care nu vrea decât să arate lumii întregi că ordinea e desuetă) i se opune un melanj ciudat în Legenda renaşte, iar efectul este mult mai puţin convingător şi incitant.
Dezamăgire profundă.
Aceste cuvinte exprimă cel mai bine ceea ce simt acum.
Mi-a plăcut la nebunie The Dark Knight. De la data lansării, cred că l-am văzut de câteva zeci de ori. Singurul motiv pentru care aș vrea să mai văd Dark Knight Rises încă o dată ar fi pentru a revedea trailer-ul lui Man of Steel înainte de a începe filmul.
Kenneth Turan – Los Angeles Times
această concluzie uimitoare la trilogia Batman realizată de regizorul Christopher Nolan este mai mult decât un film excepțional cu supereroi, este cinema la cel mai înalt nivel.
Manohla Dargis – New York Times
Dl. Nolan a preluat acea dualitate care a transformat primul său Batman într-o dramă existențială și a dezvoltat acel concept pentru a ajunge la întrebări despre putere, stat și dacă schimbarea este mai eficientă dacă vine din interiorul sistemului sau din afara lui
Erin Free – FilmInk
The Dark Knight Rises este dovada că chiar și în cinematografie toate lucrurile bune, ba nu, toate lucrurile extraordinare trebuie să aibă un sfârșit.
Roger Ebert – Chicago Sun-Times
Filmul începe lent, cu o poveste întunecată și cu prea multe personaje, dar când atinge punctul cuminant este senzațional.
Lisa Schwarzbaum – Entertainment Weekly
Haosul domnește în cea mai mare parte a lui The Dark Knight Rises, în imagini deosebite, frumoase, realizate în IMAX, așa cum numai Nolan le-ar fi putut face.
Laremy Legel – Film.com
The Dark Knight Rises excelează în mai multe privințe. Nicio altă franciză nu a reușit să aducă atât scene umitoare de acțiune cât și personaje credibile – iar acest lucru este cu atât mai de apreciat cu cât este vorba despre un film bazat pe benzi desenate.
Peter Bradshaw – The Guardian
Christopher Nolan insistă pe seriozitate mitologiei lui Batman; a reinventat-o complet, i-a dat o altă autoritate și a regândit-o într-un fel în care niciun alt regizor nu a mai făcut-o pentru o altă franciză de vară. Numai că aș fi dorit să fie mai mult yin și yang în film și nu doar yin și apoi și mai mult yin.
Paul Verhoeven – The Vine
The Dark Knight Rises nu este doar un film bine realizat, ci este unul excelent.
Peter Travers – Rolling Stone
Convingător și provocator, The Dark Knight Rises este regele verii.
Eric Kohn – Indiewire
un spectacol noir care este în mod egal întunecat, exagerat, sclipitor și triumfător din punct de vedere cinematografic.
Todd McCarthy – Hollywood Reporter
această ultimă parte a trilogiei Batman a lui Christopher Nolan le face pe toate celelalte filme rivale din universul Marvel să pară stupide și copilărești.
Nev Pierce – Empire
Un final exact așa cum merita eroul din Gotham.
în multe momente, realizatorii au apelat la cele mai complicate modalități de a ajunge din Punctul A în Punctul B, când o linie dreaptă ar fi fost mult mai oportună. Astfel, filmul pare a avea multe momente de umplutură
Drew McWeeny – HIT FIX
Îi urez mult succes aceluia care va fi angajat de Warner Bros peste câțiva ani să reînvie franciza Batman. Mai bine de atât nu cred că este posibil.
Jim Vejvoda – IGN
regizorul Christopher Nolan și echipa sa ne-au dat cel mai impresionant, cel mai emoționant și cel mai supereroic capitol din întreaga serie Batman.