Deepwater Horizon (2016)

Deepwater Horizon: Eroi în largul mării

AP12 - Acordul părinților pentru copii sub 12 ani
77%
Premieră:
30-09-2016
Durată:
107 minute
Sorin Mincă – IGN
Cu toate că este un film reușit, în esență nu-i decât un alt film biografic despre un eveniment tragic (de obicei pe teren american), care apar de la an la an.
Peter Bradshaw – The Guardian
Spiritul lui Irwin Allen este reînviat pentru secolul al 21-lea în acest minunat de intens film despre un dezastru care s-a întâmplat în realitate.
Andy Crump – Paste Magazine
Tehnica filmului n-ar trebui să fie o problemă. Substanța poveștii care creează tensiunea face ca impactul narativ al lui Deepwater Horizon să aibă de suferit.
A.O. Scott – New York Times
Furia și durerea pe care le simți la ieșirea din cinematograf consituie o compensație simbolică pentru eșecul justiției din realitate.
Justin Chang – Los Angeles Times
Atât în acest film cât și în precedentul său, Berg și-a făcut treaba cu o sinceritate brută, totul afișând o veridicitate uimitoare, în timp ce a arătat că își cunoaște punctele sale forte, dar și limitele.
Chris Hewitt – Empire
O reprezentare fidelă și fără să fie lipsită de sens despre unul dintre cele mai mari dezastre din istoria petrolieră americană, propulasată de niște interpretări excelente.
Gregory Ellwood – IndieWire
Ce s-a întâmplat în Deepwater a fost îngrozitor și ar fi putut fi prevenit. Iar Berg i-a făcut mândri, în mare parte, pe supraviețuitorii acelei tragedii și pe familiile celor ce au pierit cu acest film entertaining care aduce oarecum istoria la viață.
Todd McCarthy – Hollywood Reporter
Tot ceea ce contează aici este faptul că acest film consituie o transpunere realistă, fără să pară falsă, și plină de acțiune a uneia dintre cele mai mari dezastre din istoria petroliferă a Americii.
Brian Tallerico – RogerEbert.Com
Totul pare mai degrabă făcut la comandă decât o operă de artă sau chiar o bucată de entertainment.