Premieră:
19-03-2010
Site oficial:
An Education (2009)
Mihaela – FilmeTari
“An Education” este imposibil sa nu te lase cu gura cascata: o atmosfera perfect surprinsa, cea a anilor ‘60 dintr-o suburbie a Londrei, inmiresmata de un parfum frantuzesc de necontenit.
Andrei Gorzo – Dilema Veche
Ca multe alte filme concepute pentru un public cît mai larg, An Education (care la nivelul formei e la fel de convenţional ca o miniserie BBC) încearcă să închidă orice discuţie – să netezească orice cută – înaintea genericului de final.
Jovi – Filme-carti
Filmul britanic nominalizat la premiul Oscar pentru cel mai bun film a reprezentat pentru mine cea mai placuta surpriza, datorita simplitatii sale, a povestii frumoase si plină de insemnatate, care curge cum nu se poate mai bine spre un final cu mesaj, fara a tine cont (doar e britanic!) de un happy-end care ar fi stricat totul. Iar interpretarea lui Carey Mulligan este de mare calitate, aduce savoare si inocenta unui film pe care trebuie sa il vedeti.
A.O. Scott – N.Y. Times
Filmul ar fi putut să împrumute puțin din greutatea și complexitatea romanului după care este adaptat, însă, prin prisma scenariului lui Hornby (High Fidelity, About a Boy) se mulțumește să se transforme cu dexteritate într-un artifact pop.
Philip French – The Guardian
Regizoarea daneză Lone Scherfig pare că se simte ca acasă în Marea Britanie, toate detalii surprinse, de la îmbrăcăminte, până la coafuri, fiind remarcabile.
Cosmo Landesman – The Times
Mi-aș fi dorit ca An Education să fie mai puțin timid și mai la limită, mai ales când vine vorba despre complicitatea părinților lui Jenny.
Lisa Schwarzbaum – Entertainment Weekly
An Education este povestea vie a unei fete care devine femeie. Dar nimic nu ar mai părea atât de real, de viu, fără interpretarea fenomenală a debutantei Mulligan.
Peter Travers – Rolling Stone
An Education este un film miraculos care te face să nu te gândești că ai mai văzut povestea asta odată. De altfel, e remarcabil și pentru capcanele în care nu se lasă prins.
Robert Davis – Paste Magazine
Filmul are două adevărate puteri în spatele camerei: Lone Scherfig, ca regizoare și Nick Hornby, ca scenarist, însă strălucirea sa vine din partea celor doi interpreți principali: debutanta Carey Mulligan și omul pe care te poți baza mereu, Peter Sarsgaard, care reușesc să îmbogățească o poveste, altfel, convențională.
Kenneth Turan – L.A. Times
An Education are atât de multe părți bune încât e dificil să alegi cu ce să începi prin a-i aduce laude. Avem parte aici de o interpretare și un film, pe care să le prețuim anul acesta și mereu.
Quint – Aint it Cool
La fel ca în majoritatea poveștilor romantice și despre maturizare, există o structură la care te aștepți. Aceasta există și aici, însă marele talent al lui Hornby, ca scriitor, constă în abilitatea lui de a crea personaje reale, credibile, atrăgătoare.
Roger Ebert – Chicago Sun Times
Având în vedere despre ce vorbește, filmul nu este nici meschin, nici dureros, ci, mai degrabă, romantic și minunat de distractiv.
James Greenberg –Hollywood Reporter
Completat cu o distribuție excelentă, un scenariu de primă clasă, scris de către Nick Hornby, și de o regie curată, a lui Lone Scherfig, filmul este unul inteligent și emoționant.
Chris Barsanti – Film Critic
Aproape la fel ca părinții lui Jenny, nici filmul nu știe ce să facă cu o atât de promițătoare fată. Iar dacă în cele din urmă o dezamăgește, este pentru că viața însăși ne dezamăgește pe majoritatea dintre noi, la final.
Kenneth Turan – NPR
Carey Mulligan ne oferă aici una dintre cele mai bune interpretări ale anului, făcându-ne să credem că, din când în când, până și clișeele de la Hollywood pot deveni realitate.
Ryan Stewart – Slant Magazine
Interpretarea lui Mulligan este de o frumusețe de necontestat.
Mark Demetrius – Film Ink
Interpretările extraordinare nu răscumpără acest film, care e unul parcă inspirat dintr-o telenovelă pe care o uiți ușor.
Dan Jolin – Empire
Un film decent, dar nu remarcabil, cu o interpretare de neuitat: Carey Mulligan.