Elysium (2013)

Elysium

Premieră:
16-08-2013
Durată:
109 minute
Site oficial:
Elysium (2013)
Angela Georgiana Alexandru – Anzhela Movies
Cu considerentele ce se impun unui SF bine realizat, “Elysium” depaseste limitele trasate cu o incapatanare deloc rentabila si se distanteaza de alte produse similare.
Andrei Mutuligă – Cinefilul de serviciu
Elysium este doar un alt film făcut după rețeta blockbusterelor de vară în care CGI-ul este obligatoriu, iar scenariul opțional.
Ştefan Dobroiu – Cinemagia
Din păcate unde District 9 devenea relevant social, Elysium preferă să joace cartea blockbusterului cu reţetă. La sfârşit noi am rămas cu impresia unui alt SF cu buget mare bine făcut, dar care nu aduce ceva nou, prin subiect, efecte speciale sau interpretare.
Andreea Andrușca – Filme-cărți
Elysium poate fi considerată o distopie a viitorului: o lume suprapopulată și poluată, fără resursele necesare unei susțineri viabile a populației, însă anumite elemente folosite de regizor în crearea scenariului nu oferă credibilitate filmului.
Florian Besnea – FilmeTari
“Elysium” este un film bun pentru fanii productiilor cu si despre viitorul Pamantului in care Matt Damon face un rol pe masura (il ajuta si finalul) si care se vede excelent in IMAX (mai putin scenele de bataie din final, din care la orice rezolutie te-ai uita oricum nu intelegi nimic). De vazut.
Gruia – metropotam
Efectele speciale sunt minunate, povestea este cam romantata si previzibila, dar nu suparator de tare. Actorii joaca bine spre excelent, iar decorurile sunt realizate incredibil de realist.
Flavius Policală – To the Edge and Back
Singurul lucru bun din ceea ce vedem pe ecran in acest film este Matt Damon.
Katerina Sakkas – FilmInk
Această tentativă îndrăzneață de a spune o poveste sci-fi încearcă să atingă perfecțiunea… și aporape că reușește.
Ben Kenigsberg – RogerEbert.com
Nu va câștiga niciun punct pentru originalitate. Dar când toate blockbusterele nu caută decât să fie un alt Wolverine sau Superman, este ciudat de încântător să observi un film care încearcă să fie un alt Mad Max, Blade Runner, Robocop, și cu elemente din Kathryn Bigelow și David Cronenberg.
Michael Burgin – Paste Magazine
Stilul vizual specific lui Blomkamp – o juxtapunere vibrantă, aproape insesizabilă de CGI și realism – reușește să diferențieze Elysium de restul distopiilor SF din acest an.
Kenneth Turan – Los Angeles Times
Deși energia pe care Blomkamp o transmite prin acest film îl face vizionabil, acesta nu este deloc atât de special precum am sperat.
Manohla Dargis – New York Times
Interpretarea dl. Damon reușește să salveze un film care risca să se scufunde sub propria greutate
Peter Travers – Rolling Stone
Elysium ne oferă o experiență sci-fi, fără a face rabat de la inteligență.
Kim Newman – Empire
Este un pic mai convențional decât District 9 (dar ce nu este?), dar îl confirmă pe Blomkamp ca pe un potențial maestru al science-fiction-ului din ultimul deceniu.
Owen Gleiberman – Entertainment Weekly
Elysium confirmă talentul […] lui Blomkamp, pe care ni l-a dezvăluit în primul său film, uimitorul District 9.
William Goss – Film.com
Imaginația fără margini a lui Blomkamp în ceea ce privește tehnica este de multe ori frustrant îngrădită de o poveste mai puțin inspirată.
Chris Tilly – IGN
Acest al doilea film al lui Neill Blomkamp dovedește că District 9 nu a fost o întâmplare
Drew McWeeny – HIT FIX
Elysium merită văzut, fără îndoială.
Eric Kohn – Indiewire
Filmul de acest gen care arată cel mai bine de la Avatar încoace.
Todd McCarthy – Hollywood Reporter
Efectele vizuale reușite și o poveste cu referiri politice îndrăznețe sunt anulate de acțiunea convențională și de limitele conceptuale ale unei noi dezamăgiri cu buget mare realizată de Sony.