Epizoda u zivotu beraca zeljeza (2013)

Un episod din viața unui culegător de fier vechi

Premieră:
09-08-2013
Gen:
Durată:
75 minute
Distribuitor:
Adrian Ţion – Liternet
Prin formula ciné-verité-ului, folosind un stil robust, brut, la limita documentarului, regizorul reuşeşte să atingă aspecte stringente ale lumii de azi, cum ar fi marginalizarea, discriminarea, demnitatea celor năpăstuiţi, solidarizarea celor din interiorul grupului în faţa greutăţilor.
Manuela Zipisi – oraşul meu
Filmul a primit Ursul de Argint la Berlin. Dar cat poate un urs, fie el si de argint, sa schimbe o realitate? Dorinta regizorului este mai simpla de atat dar mult mai dificila.
Tanovic vrea doar sa ne intrebam: Ce fel de oameni am devenit?
Ionuţ Mareş – Ziarul Metropolis
o încercare ambiţioasă şi parţial reuşită de anulare a graniţelor dintre documentar şi ficţiune. Îndrăzneală suficientă pentru a-l face recomandabil, însă nu şi memorabil.
Cristina Zaharia – Port.ro
O lecţie de viaţă ca să vezi întâi omul, de smerenie (foarte impresionante discuţiile lor, din care nu lipseşte niciodată Dumnezeu cu voia Lui). Un sacrificiu mic, cu sufletul la gură pentru un lucru foarte mare, viaţa. Care la Tanovic nu e un miracol precum la Kusturica, doar curge cu curaj mai departe. Mai înşelător decât la filmul românesc.
Eric Kohn – Indiewire
An Episode in the Life of an Iron Picker, al lui Danis Tanovic, are multe de spus, dar, pe măsură ce evenimentele tragice se petrec, devine tot mai rece.
Stephen Dalton – Hollywood Reporter
combină forța emoțională cu gravitatea estetică.