equalizer-poster

The Equalizer (2014)

Equalizer

Premieră:
26-09-2014
Durată:
128 minute
Angela Georgiana Alexandru – CineAmator
Exaltant, palpitant si macabru uneori, “The Equalizer” poate fi filmul pe care il vezi doar pentru ca apare Denzel. Imi place totusi sa cred ca va fi mentionat ca filmul care a resuscitat mixul thriller-crima si ca o productie eficienta la capitolul coregrafii de lupta si violente grafice gratuite.
Ştefan Dobroiu – Cinemagia
Intens şi violent, Equalizer este categoric o alegere bună pentru spectatorii care vor să vadă la cinema un action de modă veche accesorizat de Fuqua cu un stil asemănător filmelor cu supereroi.
Ionuț Maga – Filme-carti
[…] filmul ar fi capotat cu succes fără prezența lui Denzel Washington, care-a excelat atât în scenele calme, cât și în cele de acțiune.
Cristina Zaharia – Port.Ro
Bine scris, bine filmat, cu scene plastice cu rezonanţă noir, cu cameră de urmărire şi unghiuri subiective, plus personaje secundare interesante (…) aduc toate puncte de interes şi ritm suţinut.
A.O. Scott – New York Times
Dl. Fuqua, deși nu este cel mai subtil realizator de film, regizează secvențele de acțiune cu multă claritate și franchețe, folosindu-și eficient starul său ca o oază de calm într-un univers agitat.
Kenneth Turan – Los Angeles Times
Un thriller încordat, care are mai mult în minte decât limitele familiare ale genului în care se desfășoară.
Peter Bradshaw – The Guardian
Nu are niciun pic din stilul și carisma filmului care l-a lansat pe Fuqua, Training Day, din 2001, iar șarmul obișnuit și inteligența ale lui Washington sunt înăbușite.
Peter Travers – Rolling Stone
La 131 de minute, filmul durează cam mult, dar Denzel Washington, ca întotdeauna, este esența calmului.
Kim Newman – Empire
Deși este lungit fără măsură, reprezintă un film acceptabil cu o stea de cinema, care să ofere palpitații cu clasă.
Thomas Derwin – FilmInk
Ferm, curajos, dar gol pe dinăuntru.
Tom Meek – Paste Magazine
Luat ca un întreg, nu reușește să se adune în totalitate, dar secționat, poate fi palpitant și chiar macabru.
Susan Wloszczyna – RogerEbert.Com
Denzel, chiar și la vârsta de 59 de ani, este încă în stare să-și ducă misiunea la bun sfârșit cât cei răi roies în jur, și care încă atrage mulțimea la cinema.
Drew McWeeny – HitFix
Un film plictisitor, iar când realizezi un film uriaș de acțiune care să fie o franciză despre un fost agent secret… să fie plictisitor este cel mai rău lucru posibil.
Todd McCarthy – Hollywood Reporter
Cel mai palpitant, violent și stilat film de genul său de mult timp.
Matt Patches – IGN
Melodrama din The Equalizer are mare potențial, dar se autodistruge prin prea multă seriozitate și tehnici de acțiune slow-motion învechite.