Evil Dead (2013)

Cartea morţilor

Premieră:
10-05-2013
Gen:
Durată:
90 minute
Site oficial:
Evil Dead (2013)

https://youtu.be/ceBXUyuv4Q0

Ioana Raluca Popescu – To the Edge and Back
Evil Dead este o farsa cu aer campy unde toata echipa reunita, de la actori la asistenti si regizor s-au distrat in dulcea amintire a vremurilor de demult cand stateau adunati in jurul unui foc de tabara si incercau sa se sperie unii pe ceilalti cu povesti de groaza.
Angela Georgiana Alexandru – Anzhela Movies
Fede Alvarez a mentinut un ritm constant de tip tribut pentru originalul lansat in urma cu mai bine de trei decenii in urma si nu se dezice de la a-si tortura personajele in cele mai cumplite moduri.
Delia Marc – Filme-cărți
filmul nu ofera nicio scanteie de originalitate, inventivitate sau infiorare care sa justifice echipei incrancenarea de a-l aseza pe ecran.
Alexandru Plesa – KoolHunt
Poate ca Evil Dead nu va va speria cine stie ce, nu va intra pe sub piele facandu-va sa tremurati in somn cand il simtiti miscandu-se pe sub ea. Evil Dead va va face sa ziceti “nu” cinei sau, daca ati luat-o deja, sa mai vedeti o data ce ati mancat. Probabil vor fi multi care vor spune ca nu au simtit nimic… felicitari, you’re fucked up si asta e normal pentru voi.
Harry Knowles – Ain’t It Cool News
Aceste este un Evil Dead așa cum n-ai mai văzut niciodată.
Peter Bradshaw – The Guardian
O reinterpretare a horrorului fundamental al lui Sam Raimi, care încă funcționează, în ciuda transformării postmoderne a acestui gen.
Simon Crook – Empire
Evil Dead 2.0 este un pic ciudat în rândul remake-urilor. Nu este nici un sequel, nici reboot, nici o reinterpretare, ci un episod.
Michael Burgin – Paste Magazine
Pentru fani (fanii originalului n.r.) – inevitabil, publicul țintă pe care-l vânează orice remake – acest film s-ar putea dovedi la fel de dezamăgitor pe cât de profitabil se va dovedi pentru Raimi și compania.
Manohla Dargis – New York Times
Noul Evil Dead nu are deloc farmecul rustic al originalului și îi lipsește și ilaritatea, intenționată sau nu.
Mark Olsen – Los Angeles Times
este înspăimântător, fără a fi deprimant, amuzant, fără a părea că ia totul în glumă.
Drew McWeeny – HIT FIX
dacă vrei un film care să funcționeze atât din punct de vedere tematic, cât și visceral, Evid Dead te va dezamăgi un pic, în sensul că m-a frustrat tot atât de mult pe cât m-a distrat.
Chris Nashawaty – Entertainment Weekly
Noul Evil Dead nu numai că este făcut cu respect față de originalul din 1981, ci este și cel mai gore, slapstick și sângeros film horror de la The Evil Dead încoace.
John DeFore – Hollywood Reporter
Scenele înfricoșătoare abundă într-un remake care-i va încânta pe mulți dintre fanii originalului.
Chris Tilly – IGN
Deși nu prea aduce nimic nou, această nouă versiune a lui Evil Dead este la fel de bună ca și originalul lui Sam Raimi, iar o laudă mai bună nici nu poate exista.
Cory Everett – The Playlist
Dacă originalul expunea inventivitatea lui Raimi în materie de horror și slapstick, remake-ul lui Alvarez pare mulțumit să ne expună ingredientele, fără a ști cum să le combine în ceva înfricoșător, captivant sau inventiv.
William Goss – Film.com
În ciuda scenelor sale de groază, nu te înspăimântă prea mult.