Premieră:
13-08-2010
Anca Grădinariu – Adevărul
Chiar am vrut să-mi placă „The Expendables”. Pe bune, chiar am vrut. Ideea era grozavă: distribuţia, strânsă de veteranul Sly, se citeşte ca un Who’s Who al eroilor action de acum 20 şi ceva de ani, plus câteva „prospături” (Stallone, Schwarzenegger, Jet Li, Bruce Willis, Dolph Lundgren, Jason Statham). Eram dispusă să-mi scad drastic standardele, dar nici chiar aşa… Rezultatul e atât de dezamăgitor, încât mă face să mă întreb dacă nu cumva „action”-ul a murit. Şi, dacă mă gândesc mai bine, cine-ar fi fost mai potrivit să-i bată un cui în sicriu, decât cel care l-a ajutat să vină pe lume?
Iulia Blaga – HotNews
Poveste putina, cafteli multe si sangeroase, cascadorii reusite, poante tintite putine, mult umor involuntar, multa nostalgie.
Ioanina Pavel – Raluk
M-am instalat in sala de cinema cu pofta inscrisa intr-un zambet tamp pe fata, si am primit la schimb un produs la fel de tamp. Adica exact trailer-ul, extins, ce-i drept, intr-un lung-metraj.
Irina – Divercity Cafe
Filmul este pur şi simplu tare. Şi nu doar datorită distribuţiei, ci mai degrabă pentru chimia existentă între personaje, pentru că se vede că actorii iubesc rolurile pe care le joacă şi personajele îşi iubesc meseria. Este foarte interesant şi refreshing să vezi cum starurile filmelor cu pow pow cu care am crescut se întâlnesc pentru a da naştere unor scene de acţiune bune, care nu sunt trase de păr.
Gruia – metropotam
The Expandables este un film „gresit” din toate punctele de vedere: scenariul este slab, calitatile actoricesti ale personajelor principale sunt oribile (doar Statham este ceva mai rasarit), scenele sunt editate mediocru, iar regizorul este „Rambo”. Un fiasco! Insa, unul genial, din moment ce Stallone exact asta si-a propus: un film care sa fie paradisul cliseelor din filmele de actiune de categorie B, presarat cu o doza buna de autoironie si greii genului (Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren, Eric Roberts, Mickey Rourke, Terry Crews, Randy Couture etc).
Genevieve Harrison – Empire
Mai aproape de The Wild Geese decât de The Wild Bunch, The Expendables nu este o pierdere de timp, ci o oportunitate neexploatată pe deplin. Pentru fanii filmelor de acțiune care au crescut cu Commando sau Cobra, distribuția și violența în stilul anilor 80 poate reprezenta un vis devenit realitate, dar chiar și ei și-ar dori ceva mai mult.
Owen Gleiberman – Entertainment Weekly
Rămânând fidel armelor sale primitive, Stallone a reușit să facă un film care nu numai că te uimește, pur și simplu, dar pare și atât de exotic ca orice lucru din Grindhouse.
Kenneth Turan – L.A. Times
O simfonie de desene animate formată din mușchi, gloanțe, tatuaje și țigări, The Expendables este atât de determinat să-și mențină stilul său old-school încât până și scenele de acțiune și exploziile au loc nu în lumea reală, ci pe o insulă mitică sud-americană, numită vilena.
Sheri Linden – Hollywood Reporter
De multe ori, The Expendables este lipsit de logică, dar reușește să capete aerul unui roman ilustrat ,fără să pună accentul foarte mult pe mitologie.
Peter Travers – Rolling Stone
Stallone a uitat să includă câteva ingrediente pentru a face acest film unul de care nu te poți lipsi: un regizor care să știe ce să facă, o poveste coerentă, niște dialoguri credibile, cascadorii care să fâsâie, sânge care să nu pară atât de evident că e digital și ceva care să ne facă să ne pese de ce se întâmplă pe ecran.
Este acesta filmul perfect? Nu, nu este Die Hard. Dar e un film al naibii de bun!
A.O. Scott – N.Y. Times
Cel mai bine ar putea fi descris ca un film prost de Kurosawa, Peckinpah sau de Leone. Ceea ce poate fi un mod de a spune că este mai bun decât un film mediu făcut de Stallone. Nu prea pot spune că nu e prost: pentru că este un film prost! Doar că nu în întregime.
Phelim O’Neill – The Guardian
Poate că nu e un clasic precum Die Hard, The Terminator sau First Blood, dar este la fel de distractiv ca alte filme de acțiune precum Commando, Cobra și Under Siege 2: The Dark Territory.
Erin Free – FilmInk
The Expendables este pur și simplu cel mai bun film de acțiune al acestui an.
Chris Tilly – IGN
Nu e ca și cum filmul ar eșua într-un anumit domeniu, ci doar pare că are un potențial mult mai mare ținând cont de maeștrii acțiunii care sunt implicați.
Mark Jenkins – NPR
În esență, The Expendables este o comedie, chiar dacă e una care nu provoacă râsete atât de des precum exclamații de genul ”oh my god”.
Bill Gibron – FilmCritic
The Expendables este cel mai bun film de acțiune al verii. Bineînțeles, având în vedere concurența: Salt, Knight and Day sau The A-Team, acest lucru s-ar putea să nu însemne prea mult. Dar Stallone știe ce înseamnă acțiune.
Laremy Legel – Film.com
Eroii de ieri ai filmelor de acțiune nu mai sunt atât de atrăgători ca pe vremuri. Dacă tot ce cauți sunt 10 minute de dialog, întrerupt de corpuri care zbor în toate direcțiile, te vei simți extraordinar aici.
Drew McWeeny – HIT FIX
The Expendables este o dezamăgire.