Gambit (2012)

Răzbunare cu stil

NR-15 Nerecomandat sub 15 ani
19%
Premieră:
15-03-2013
Durată:
89 minute
Site oficial:
Gambit (2012)

https://youtu.be/nq8LwPHBwtY

Marin Apostol – Părerea Blog de Cinema
personajele sunt abia schiţate, unidimensionale şi deloc memorabile. Ca întreg filmul, de altfel.
Angela Georgiana Alexandru – Anzhela Movies
Nu am vazut originalul din 1966. Stiu totusi ca “Gambit” din 2012 nu este vreun exponat valoros al genului caruia i se subordoneaza.
Jovi Ene – Filme-cărți
Gambit s-a dorit o comedioară cu stil, cu o distribuție plină de actori talentați (cu talentul deja dovedit), cu niște scenariști celebri și buni (da, despre frații Coen vobesc), dar nu i-a ieșit nimic sau aproape nimic.
Ioana Bărbărie – FilmeTari
Gambit nu este o adaptare cinematografică a filmului din 1966 cu Michael Caine, în ciuda identității de titlu și deși folosește în mod aproape abuziv numele personajelor principale. Nici o creație originală nu reușește să fie, chiar dacă numele fraților Coen pe care ni-l flutură filmul prin față este mai mult decât suficient să ne convingă să-l vedem.
Cristina Zaharia – Port.ro
Cu câteva repetiţii binevenite, necesare prin acumulare pentru efectul comic, cu exagerările tipice genului, plus o scenă lungă la hotel Savoy foarte reuşită, care poate funcţiona ea singură ca un scurt metraj, ritm lent şi picioarele frumoase ale lui Colin Firth, filmul nu este cea mai bună comedie pe care ai văzut-o vreodată, dar e una de ţinut minte.
Ioana Raluca Popescu – KoolHunt
Gambit este un film slab, ce poate sa atraga spectatori doar daca sunteti fanii celor 4 actori angrenati in productie. Asta in caz ca nu alegeti sa vedeti alte filme in reluare, iar acest lucru este indicat fata de ce va poate oferi Gambit.
Peter Bradshaw – The Guardian
Îngrozitor de mult talent s-a irosit aici.
Stephen Dalton – Hollywood Reporter
Chiar și cu un scenariu de frații Coen și cu o distribuție de valoare, în frunte cu Colin Firth, acest film ce se desfășoară în Londra contemporană nu reușește să se ridice la potențialul său, nici măcar ca o comedie ușoară.
Kim Newman – Empire
Câteva zâmbete și un farmec subtil, dar râsetele lipsesc.
Daniel Krupa – IGN
Regizorul Michael Hoffman a făcut o comedie plictisitoare, fără râsete, fără umor și fără farmec.