Habemus Papam (2011)

Habemus Papam

Premieră:
03-02-2012
Gen:
Distribuitor:
Cris – Urban.ro
Habemus Papam/”Cu papa la psihiatru” este o tragi-comedie simpatica pe care o recomand cu caldura tuturor celor pasionati de filme in care se pune mai mult accentul pe trairile personajelor decat pe efecte speciale.
OanaVo – metropotam
Filmul este un fel de teatru al absurdului, captivant printr-un subiect iesit din comun.
Andrei Creţulescu – BeWhere
Finalul – care nu e întocmai cum vi l-ați putea imagina – mai drege impresia de bătut pasul pe loc, dar am senzația că Moretti nu prea știe ce-a vrut de la acest film și, mai ales, ce-a vrut să vrem noi de la el.
Craita Nanu – Raluk
Habemus Papam este un film care se auto-cenzureaza. Curajos ca initiativa, el se pierde pe drum dar este foarte interesant de urmarit cum problema majora din poveste – esti dispus sa pastrezi aparentele chiar daca in adancul sufletului tau nu simti ca asta ar trebui sa faci – devine si marea problema a filmului si motivul pentru care esueaza.
Andra Secelean – FilmeTari
Filmul poate parea un pic plictisitor, insa va reusi sa te acapareze destul de rapid. Sunt anumite traditii care trebuie respectate la alegerea unui nou Papa si vei vedea ca toti cardinalii le respecta. Insa nu e vorba doar despre o insiruire de traditii si un Papa panicat.
Iulia Blaga – HotNews
Michel Piccoli e extraordinar, dar filmul nu se ridica la nivelul sau, in ciuda multor momente reusite.
Gloria Sauciuc – Cinemagia
Filmul e împărţit în două: unele secvenţe tratează izolarea, altele, dimpotrivă, libertatea, într-un echilibru şi o simetrie a scrisului. Practic comedia şi drama coexistă, la fel grotescul şi realismul. Conclavul cardinalilor e fictiv, însă sunt respectate descrierea ritualurilor şi a tradiţiilor unui conclav real.
Delia – Filme-cărți
Am citit cateva romane aparute in ultimii ani pe piata, cu tematica legata de conclavurile de la Vatican (si intrgile, calculele si masinatiunile politice aferente), menite sa aduca intregii lumi fumul alb care vesteste alegerea noului pontif. Si au fost si cateva filme pe aceeasi problematica.
Dar niciuna dintre creatiile anterioare nu au avut asupra mea un asemenea impact legat de desacralizarea actului in sine. O descralizare inteligent temperata si benefica, pentru ca vine sa ne prezinte umanul dincolo de sacru!
Chris Cabin – Film Critic
Rareori comediile sunt atât de pline de emoție cât și libere din punct de vedere estetic.
Manohla Dargis – New York Times
“We Have a Pope” este povestea unei crize de conștiință cu implicații mai mari
Sheri Linden – Los Angeles Times
O fabulă cuminte, a cărei inimă umanistă se regăsește în interpretarea plină de nuanțe a lui Michel Piccoli.
Eric Kohn – Indiewire
„Habemus Papam” („We Have a Pope”) stă înțepenit undeva între o satiră de natură religioasă și o privire onestă asupra unei crize de credință.
Deborah Young – Hollywood Reporter
Ceea ce face în cele din urmă acest film memorabil sunt personajele, în principal felul în care Piccoli reușește să-i dea viață bătrânului și plăpândului Cardinal
Laremy Legel – Film.com
Alegeri ciudate, montaj straniu și un ritm nesigur.
Andrew Pulver – The Guardian
Habemus Papam ar fi putut fi măreț, dar nu ajunge chiar la acel nivel.