Hacksaw Ridge (2016)

Fără armă în linia întâi

N15 - Nerecomandat minorilor sub 15 ani
75%
Premieră:
04-11-2016
Durată:
131 minute
Andreea Mihai – Couch.Ro
Hacksaw Ridge e mai mult decat partile sale, sau suma partilor sale – e o poveste despre iubire, pace, ura si razboi, despre caractere puternice si altele aparent slabe, despre victorie si infrangere, despre cum sa mergi mai departe cand iti pierzi speranta, iar Mel Gibson a fost regizorul perfect pentru povestea asta.
Emil Călinescu – CinEmil
Fara arma in linia intai este un film slab. Jumatate de film este bun, adica prima parte, cea in care vedem viata personajului de pana la inrolare. Cealalta jumatate, insa, are toate defectele pe care le-ar putea avea.
Răzvan Nistor – Gazeta de Film
Un film despre eroism, credinta, camaraderie, valori, dar si despre ororile razboiului, Hacksaw Ridge merita atentia voastra!
Peter Travers – Rolling Stone
Un film pe care nu ai vrea să-l ratezi.
Anthony Salveggi – Paste Magazine
Chiar și acceptând că totul despre faptele de eroism ale lui Doss sunt adevărate, Hacksaw Ridge încearcă prea mult să ne facă să ne simțim bine despre noi înșine pentru că onorăm curajul și sacrificiul acestor soldați.
Matt Zoller Seitz – RogerEbert.Com
Filmul este absurd și frumos, stupid și minunat.
A.O. Scott – New York Times
O dramă de război eficientă în mod direct.
Justin Chang – Los Angeles Times
Gibson a realizat un film care este cumva atât necinstit, cât și sincer.
Sophia Watson – FilmInk
Categoric de emoționant.
David Rooney – Hollywood Reporter
Reîntoarcerea convingătoare a lui Gibson reprezintă o dramă violentă despre pacifism, care reușește în a combina oroarea cu eleganța.