Premieră:
14-10-2011
Gen:
Site oficial:
Hævnen (2010)
Distribuitor:
Gloria Sauciuc – Cinemagia
O meditaţie pe tema controlului furiei şi a familiei, o dramă pe teme morale despre fragilitatea ordinii civice şi despre pericolul lipsei autorităţii, Hævnen este un film subtil în unele locuri, tendenţios în altele, caută să conducă publicul către o concluzie, să ţină o lecţie, dar – chiar şi aşa – emoţionează.
Iulia Blaga – HotNews
„Intr-o lume mai buna” inainteaza derutandu-si spectatorul si oferindu-i un story care nu se sustine nici logic, nici emotional.
Tavi Ionascu – Raluk
Desi nu am fost impresionat de curgerea acestui film si mai ales de turnura lui didactica, am fost cucerit de naturaletea actorilor si de diversitatea trairilor pe care ei le transmit. De asemenea, schimbarile de planuri si cromatica scenelor m-au facut sa nu regret cele doua ore petrecute in fata ecranului.
Violeta Ion – Liternet
Să zicem că filmul regizoarei daneze, Hævnen / In A Better World, îţi pune capul la contribuţie în timp ce Babel îţi dă dureri de cap.
Lavinia Cioacă – Film Menu
„Cel mai bun film străin”, după opinia celor care l-au votat la Premiile Academiei Americane, sau o dramă cu pretenţii de film de artă, ce ridică întrebări abstracte, complexe la care nu se sfieşte să dea şi un răspuns din categoria „wishful thinking”, o rezolvare la îndemână.
Eric Kohn – IndieWire
Să fim corecți, viața reală nu are forma unei drame, iar menținerea unui echilibru între aceste două direcții de dezvoltare paralele demonstrează calitățile unui editor talentat. Și asta menține interesul spectatorilor pentru In a Better World, dar durata de două ore pare a fi prea mult de îndurat.
Roger Ebert – Chicago Sun-Times
I-am admirat filmul Things We Lost in the Fire precum și ambele versiuni – daneză și americană – ale lui Brothers, dar aici modul ei de abordare parcă e lipsit de subtilitate.
Michael Rechtshaffen – Hollywood Reporter
Un emoționant tratat despre natura violenței realizat de regizoarea daneză care ne-a dat After the Wedding.
Lisa Schwarzbaum – Entertainment Weekly
Filmul lui Bier întreabă, dar nu dă și un răspuns: nevoia de violență este înnăscută în rândul bărbaților? Se transmite de la tată la fiu? Și dacă este așa, cum ne putem îndrepta copiii?
A.O. Scott – New York Times
Totul pare prea ușor în In a Better World: un film mai bun ar fi arătat mai mult din urâțenia lumii reale, așa cum este ea.
David Parkinson – Empire
Este incredibil de bine gândit și imprsionant de bine construit, dar cele două povești paralele prezentate nu se ridică la nivelul unui film de Oscar.
Peter Travers – Rolling Stone
În ciuda abaterilor mult prea sentimentale și uneori vrând să dea lecții, In a Better World te dărâmă din punct de vedere emoțional.
Kenneth Turan – L.A. Times
Bier are acest dar de a transforma întrebări abstracte, legate de moralitate, în drame captivante precum aceasta, care examinează, cu un efect devatator, complexitatea sentimentelor care ne fac să fim cine suntem.
Peter Bradshaw – The Guardian
Drama câștigătoare la Oscar a Susannei Bier are intenții bune și ar ttrebui să fie relevantă, numai că pe undeva ceva îi lipsește.
Chris Cabin – Film Critic
Lipsit de inspirație, trist și un pic plictisitor.
Sean Gandert – Paste Magazine
Deși are câteva momente cu adevărat puternice și un director de imagine care face lucruri impresionante, filmul nu reușește să spună nimic nou despre temele abordate.
Joshua Blackman – Filmink
Deși poate că finalul este tratat oarecum cu prea multă ușurință, acest film elegant și superb interpretat explorează temele abordate cu o sinceritate copleșitoare.