Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2010)

Premieră:
26-11-2010
Magda Georgescu – Raluk.ro
Lasand elogiile la o parte, pe scurt, regie excelenta, scenariu bine facut, imagine si efecte superbe si un must-see, in special pentru fanii Harry Potter.
Delia – Filme-cărți
Trebuie sa recunosc ca a sasea serie, H.P. and the Half-Blood Prince din 2009 a fost putin dezamagitoare pentru mine, insa astazi vizionand partea I din cea de-a saptea productie, mi-am revenit :) Mi-am revenit, pentru ca scenariul a reusit sa surprinda bogat momentele cheie ale povestii, iar regizorul impreuna cu distributia lui de exceptie, alaturi de maestrii imaginii, sunetului si ai efectelor speciale – au fost intr-o mana de zile mari. Parca intreaga experienta precedenta a realizatorilor s-a condensat intr-o viziune puternica dramatic, care a trecut cu usurinta ecranul spre sufletele si intelegerea spectatorilor.
Ştefan Dobroiu – Cinemagia
Chiar dacă are un ritm mai lent decât părţile anterioare, Harry Potter 7 face toţi banii compensând lipsa acţiunii cu umor, tensiune şi multă, multă expresivitate.
Kenneth Turan – LA Times
Cum este cel mai recent film Harry Potter? Dacă le-ai văzut pe precedentele şase, deja ştii. Dacă nu le-ai văzut, nu ai niciun motiv să încerci să recuperezi acum.
Lisa Schwarzbaum – Entertainment Weekly
Am simţit o dragoste specială şi un sentiment copleşitor din prima scenă înfiorătoare, până la ultima profund mişcătoare sufleteşte. În regia lui David Yates – în termeni Goldilocks, el este perfect, ghidând uşor seria la o mai multă excelentă consecvenţă în ritm şi ton faţă de ultimele două părţi – Partea 1 este capitolul cel mai satisfăcător din punct de vedere cinematografic de până acum.
A.O. Scott – New York Times
De acum este dincolo de orice îndoială că „Harry Potter şi Talismanele Morţii: Partea 1” va atrage publicul pasionat, curios şi nostalgic în număr mare. Şi, aproape sigur, vor fi mulţumiţi. David Yates, care a regizat a cincea şi a şasea parte din serie, a demonstrat un talent pentru captarea şi accelerarea ritmului povestirii lui JK Rowling.
Nick de Semlyen – Empire
Primul şi cel de-al treilea act sunt supra-aglomerate; cel din mijloc decurge ca un elf de casă artritic. Totuşi, încă există momente magice şi scene de o tensiune extremă. Aşteptăm partea a doua.
Christopher Null – FilmCritic
HP7.1 nu prea se încheie astfel încât să te facă să salivezi după 7.2
Drew McWeeny – HITFIX
Munca directorului de imagine Eduardo Serra îmbină perfect lucrurile magice cu cele pământene, iar efectele speciale sunt dublu-eficiente datorită stilului de filmare atât de natural.
Roger Ebert – Chicago Sun Times
Filmul regizat de David Yates, „Harry Potter şi Talismanele Morţii”, este un film frumos şi uneori chinuitor, şi va fi complet neinteligibil pentru oricine vine la această serie pentru prima dată.
Peter Bradshaw – The Guardian
La fel ca şi în seriile precedente, în spatele acestui circ de 90 de minute, există o poveste destul de bună. O versiune experimentală a șui Harry Potter, cu buget redus (şi ce erezie comercială de neconceput ar fi asta) i-ar putea foarte bine prezenta doar pe Harry, Ron şi Hermione în salbaticiile Beckettiene, prin diverse baruri urbane sau pe coridoarele pustii Orwelliene, discutând neîncetat între ei. Şi totuşi, acest film prinde viață doar atunci când aceste trei personaje sunt pe cont propriu.
Josh Jackson – Paste Magazine
A şaptea parte a seriei nu are cum să dezamăgească pe cele 50 de milioane de persoane care au citit cartea, deja. Totuşi, există unele rearanjări şi compresii ale scenelor şi ale faptelor, dar având la dispoziţie două ore şi jumătate pentru a pune în scenă jumătate din carte, le-a permis scenaristului Steve Kloves şi regizorului David Yates spaţiul pentru a păstra foarte mult din povestea originală.
Eric Goldman – IGN
Pentru cei obişnuiţi cu întâmplările seriei, Harry Potter şi Talismanele Morţii oferă una dintre cele mai bune şi emoţionante părţi ale sale de până acum.
Paul Verhoeven – The Vine
Este credincios cărții? Aceasta este o întrebare reduntantă; păstrează adevăratul spirit al cărții, ceea ce este mult mai relevant. Acesta transmite toate greutatea emoţională a cărţii, în timp ce face unele ajustări pentru a pregăti partea a 2-a. A mă plânge, ar reprezenta un semn de lăcomie. Am primit un extra film Harry Potter! Ce motiv aș avea să mă plâng, mai ales când Partea 1 este pur și simplu genială?
După ce am văzut Harry Potter & The Deathly Hallows Part 1, am simţit instantaneu că asta a fost cea mai bună parte a seriei de până acum. Şi nu vreau să ştiu ce se întâmplă în continuare. Sunt foarte aproape de sfârşitul acestei saga cinematografice – şi eu sunt, în principal, spoiler free. Asta e incredibil de distractiv. Pentru că la acest moment, eu sunt plin de teorii … şi aceste filme sunt o descoperire, fiecare dintre ele.
Elisabeth Rappe – Film.com
Harry Potter and the Deathly Hallows: Part One poate că are un titlu straniu şi un ritm ciudat, dar îți oferă un divertisment de calitate.
Nicholas Barber – The Independent
Ultimul roman al lui JK Rowling a fost împărțit în două filme, astfel că tot ce primim în două ore și jumătate este jumătate dintr-o șeptime a seriei. Nu e de mirare că e nesatisfăcător… Dacă nu înțelegi ce vrea să spună întrebarea ”R.A.B. a distrus adevăratul Horcrux?”, atunci nu vei înțelege nimic din filmul ăsta.
Todd McCarthy – China Post
Finalul celei mai de succes francize a acestui secol de până acum începe cu Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1, cea mai întunecată și cea mai diferită dintre toate părțile seriei.
Bob Mondello – NPR
Ai crede că nu ar mai fi rămas prea multă intrigă după 17 ore şi jumătate din această serie, dar din fericire pentru legiunile de fani ai lui Harry, încă mai există un număr de Horcrux-uri pe drum.
Peter Travers – Rolling Stone
Ca sutienul căptuşit al unei virgine, Harry Potter şi Talismanele Morţii, Partea I tachinează, dar are rezultate zero.
Todd McCarthy – Hollywood Reporter
Acest sumbru început al finalului odiseei are un format foarte diferit de oricare dintre predecesorii săi – o dezvoltare ceva mai zăpăcitoare decât este binevenit.
Annette Basile – FilmInk
Dacă e vreo problemă cu Harry, aceasta se referă la modul în care este prezentată povestea. Îi lisește claritatea.Acum, filmele Potter nu-ți solicită prea mult creierul, dar oricine stă mai prost la capitolul mitologie se va simți puțin pierdut.
Francesca Rudkin – New Zealand Herald
După nouă ani, șase filme și patru regizori, seria de povestiri fantastice a scriitoarei J.K. Rowling despre băiatul-vrăjitor Harry Potter a ajuns la final. Sau, cel puțin, aproape de final… Harry Potter 7.1 este un film bun, dar luând în considerare faptul că pregătește confruntarea dintre Harry Potter și Dark Lord Voldemort (Ralph Fiennes), este unul extraordinar.
Sam Brighton – Channel 24
The Deathly Hallows: Part 1 e diferit de toate celelalte filme Harry Potter pe care le-ai văzut. Hogwarts nu mai e și nici Dumbledore. Se simte însă o atmosferă întunecată, disperare, disconfort și un pericol devastator. Acest film nu e pentru copii. Nu e despre mașini zburătoare, nu arată imagini spectaculoase ale vreunui cataclism și nici creaturi minunate sau ciudate. Acest film se concentrează mai mult pe poveste decât pe descrierea magiei.