Her (2013)

Ea

Premieră:
07-02-2014
Durată:
120 minute
Site oficial:
Her (2013)
Pentru un film cu buget substanţial, Her mai reuşeşte un lucru: să trateze serios o formă modernă de paranoia şi anume teama că oamenii îşi vor exporta tale quale viața în laptopuri, telefoane mobile, tablete etc, conectate toate la un iluzoriu provider universal de fericire. Pericolul imediat ar fi înstrăinarea de propriile corpuri și, prin extensie, de experienţa directă, imediată.
Andrei Gorzo – Dilema Veche
Dacă interogarea absurdistă a îndrăgostirii privite în general răzbate mai slab decît convenţionalele moralisme cu privire la cît de alienantă şi de infantilizantă e dependenţa de tehnologie, asta e din cauză că, din punct de vedere conceptual, filmul e mai mult emo-flou decît incisiv. Şi e pretty ca design, într-un mod nu foarte diferit de al gadget-urilor a căror influenţă o deplînge.
Dragoș Marin – Film Reporter
pentru un film atât de preocupat de definirea emoţiilor adevărate, Her e ineficient în a ţi le şi trezi, cu toată aplecarea lui spre melodramă şi glumiţe deştepte.
Angela Georgiana Alexandru – Anzhela Movies
“Her” forteaza uneori audienta dand senzatia de claustrofobie, inchizandu-si si plimbandu-si personajele prin aceleasi locuri. Cu indrazneala, surprinde si panoramele unui oras luminos care sta neclintit in fata unor culori inchise creionate de locuitori.
Andrei Mutuligă – Cinefilul de serviciu
Chiar dacă exprimarea artistică a lui Spike Jonze lasă de dorit în unele momente, Her este o experiență cinematografică care nu merită trecută cu vederea, poate cea mai inedită din ultimii ani.
Cinefilul – FilmeTari
Filmul este mai mult unul de atmosferă, iar dacă nu te va prinde în primele 20-30 de minute nu mai are rost să mergi mai departe. Ritmul este unul lent, fără prea multă acțiune, motiv pentru ca filmul ar putea părea plictisitor. Dar dacă te prinde vei descoperi o frumoasă poveste de dragoste, una atipică, o coloană sonoră excepțională și un joc actoricesc fără cusur.
Lucian Bodnar – KoolHunt
Her este in antiteza cu filmul A.I. unde personajul central, o fiinta cu inteligenta si trup artificial, se chinuie sa inteleaga ce inseamna sa fii om. Aici Samantha tinteste spre mai mult, spre ce inseamna sa fii viu si sa traiesti, spre a intelege dupa ce criterii cataloghezi o emotie ca fiind reala sau nu.
Cristina Zaharia – Port.ro
Cel mai nou film al inventivului regizor este cea mai tristă poveste văzută în ultimul timp, o cutiuţă foarte frumos împachetată cu o bomboană prea amăruie în interior, dar pentru toţi, pe gustul tuturor. Filmul pe care trebuie să îl vezi, să îl savurezi, să îl asculţi.
Gabriela Istrate – F & G Must See
“Her” este un amestec de frumos și amar, de tristețe și încântare, pe fundalul unei teme pe cât de posibile, pe atât de surprinzătoare.
Scott Wold – Paste Magazine
Spike Jonze este, în ciuda faptului că nu are decât patru lungmetraje la activ, unul dintre cei mai buni cineaști din ziua de azi. Iar cel mai recent film al său, Her, confirmă acest lucru.
Cara Nash – FilmInk
O poveste dureroasă și frumos prezentată, care se concentrează asupra dorinței noastre de afecțiune.
Peter Travers – Rolling Stone
Ignoră finalul convenabil. Jonze este un vizionar, a cărui meditare lirică și plină de afecțiune asupra relațiilor din viitor atinge punctul sensibil al modului în care trăim în prezent.
Glenn Kenny – RogerEbert.com
Unul dintre cele mai antrenante și sincer provocatoare filme pe care le vei vedea anul acesta.
Kenneth Turan – Los Angeles Times
Acid, emoționant, provocator, este o încercare riscantă, cu o intrigă care pare mai mult un șiretlic, însă sfârșește prin a fi tulburătoare, stranie și un pic minunată.
Manohla Dargis – New York Times
Acesta este un film de care vei vrea să te apropii și să-l dezmierzi, despre un bărbat care, aproape ca oricine din viitorul apropiat, s-a retras, din preajma altor oameni, într-o lume populată numai de gadgeturi.
Matt Patches – IGN
o lume uimitoare, provocatoare și romantică, în care să te pierzi.
Chris Nashawaty – Entertainment Weekly
Premisa satirică și curajoasă a lui Jonze despre o nouă lume este, fără îndoială, inteligentă, însă, în același timp, un pic lipsită de emoție.
Todd McCarthy – Hollywood Reporter
Filmul este fascinant de sincer și emoționant prin felul în care abordează singurătatea și dorința de a trece peste acest sentiment, în plus, pune întrebarea relevantă dacă tehnologia ajută la mărirea distanței dintre oameni sau ajută la scurtarea acesteia, sau ambele variante.
Tom Shone – The Guardian
Nu e nevoie să o mai spun, filmul este pe jumătate îndrăgostit de singurătatea pe care o investighează.
Eric Kohn – Indiewire
Jonze dezvoltă o idee cu o pasiune sinceră.
Drew McWeeny – HIT FIX
Fără îndoială, există suferință aici, la fel ca în mai toate filmele sale, dar există și vindecare, ceea ce este un lucru nou.
David Ehrlich – Film.com
Povestea demonstrează o asemenea empatie pentru personajele sale și respect pentru emoțiile lor încât, pentru nicio clipă, nu există riscul ca filmul să se transforme într-un spectacol banal cu final fericit
Rodrigo Perez – The Playlist
Este încântător și atent cu fricile noastre, cu măștile și cu modul în care ne înstrăinăm singuri.