Hitchcock (2012)

Hitchcock

Premieră:
01-03-2013
Durată:
98 minute
Site oficial:
Hitchcock (2012)
Distribuitor:
Angela Georgiana Alexandru – Anzhela Movies
Poate ca “Hitchcock” nu a vrut sa fie un film portret pentru ca nici nu face asta. Este in schimb o compozitie proaspata si relaxanta cu care te poti delecta ca iubitor al filmelor de orice fel, dar mai ales ale celor zamislite de maestru.
Raluca Popescu – FilmeTari
Umorul inteligent şi tandemul Helen Mirren/Anthony Hopkins susţin filmul.
Peter Bradshaw – The Guardian
O dezamăgitoare incursiune în istoria filmului.
Ian Nathan – Empire
Hitchcock for dummies: intens, vioi, dar mai mult decât simplist.
Tyler Chase – Paste Magazine
Cu legendarul actor Anthony Hopkins întruchipându-l pe legendarul regizor cu asemenea pasiune și perfecțiune cum n-am mai văzut la el de la Hannibal Lecter, filmul biografic regizat de Sacha Gervasi este o desfătare.
Manohla Dargis – New York Times
E un eșec.
Drew McWeeny – HIT FIX
Mi-a plăcut atât de mult Anvil încât mă întrebam ce-ar putea face [regizorul Sacha Gervasi] cu un scenariu bun. Acum, încă mă mai întreb același lucru.
Roger Ebert – Chicago Sun-Times
Anthony Hopkins, un actor superb așa cum este el, nu mi se părea alegerea cea mai înțeleaptă pentru a-l juca pe Hitchcock, dar l-am acceptat. Machiajul a făcut totul.
Kenneth Turan – Los Angeles Times
Protagoniștii nu par să-și fi dat interesul deloc, prin urmare nici publicul nu are niciun motiv să-i pese de ce se întâmplă cu viețile lor.
Owen Gleiberman – Entertainment Weekly
Hitchcock ne servește o bucată de istorie a cinemaului atât de convingătoare încât reflectă realitate până la cele mai mici detalii.
Peter Travers – Rolling Stone
Hopkins reușește să-l întruchipeze pe Hitchcock atât ca artist cât și ca escroc. Iar Mirren strălucește în rolul soției sale, care joacă și rolul unei arme secrete.
Stephanie Zacharek – Film.com
Dacă Hitchcock respectă realitatea e mai puțin important. Problema este că Hitchcock – scris de John J. McLaughlin, care a folosit ca sursă cartea, din 1990, “Alfred Hitchcock and the Making of Psycho”, a lui Stephen Rubello – este atât de simplist încât nu are nicio greutate.
Jim Vejvoda – IGN
Interpretările lui Hopkins & Mirren îmbunătățesc acest film solid, dar care aduce cu un episod dintr-un serial TV.
Eric Kohn – Indiewire
Așa cum spune și titlul, se concentrează mai mult pe maestrul suspansului decât pe măiestria lui.
Todd McCarthy – Hollywood Reporter
O abordare captivantă, chiar dacă parțial ipotetică, a culiselor din realizării unui dintre cele mai celebre filme de la Hollywood, Psycho.