Premieră:
04-02-2011
Raluca Georgescu – Raluk
How Do You Know este, in opinia mea, un must-avoid. Si sincer mi-as fi dorit sa imi fi spus si mie cineva asta inainte sa ma torturez singura cu 2 ore de plictiseala notorie, asteptand ca un film sa inceapa. Si asta mai ales atunci cand asta nu se intampla pana la final.
Ştefan Dobroiu – Cinemagia
Chiar dacă filmul nu-i deloc lipsit de emoţie (şi nici de râsete!) şi e categoric o idee bună pentru o lansare de Ziua Îndrăgostiţilor, noua producţie a lui Brooks se află la ani lumină de As Good As It Gets, excelenta sa comedie din 1997 şi una din puţinele comedii nominalizate la Oscarul pentru Cel mai bun film pe vremea când numai cinci producţii primeau nominalizări în fiecare an.
Oana – FilmeTari
O poveste draguta si cam atat. Desi poate ca dau dovada de o sinceritate brutala, as spune ca este un film pe care mai bine il asteptati sa il luati ,,pentru acasa”, cu exceptia cazului in care chiar va plac foarte mult actorii.
Delia – Filme-cărți
Nu spun ca problematica tratata nu e interesanta, plina de omenie, de bun simt, etc, etc, dar maniera realizarii acestui film nu o pune in valoare, o superficializeaza, o transforma doar in cateva partituri actoricesti – microrecitaluri mediocre (cu exceptia lui Nicholson si Hahn), slabe copii la indigo ale altor roluri interpretate de exemplu de Witherspoon si Wilson (de Rudd chiar nu am macar ceva a spune).
Kenneth Turan – L.A. Times
Deși toate detaliile par a fi puse la punct pentru un film romantic cu adevărat amuzant, How Do You Know nu reușește să-și atingă scopul.
Scott Tobias – NPR
Dintre protagoniști, doar Wilson face o impresie cât de cât bună.
Roger Ebert – Chicago Sun Times
M-așteptam la un film mai bun. Scenarist și regizor este James L. Brooks, aflat la a patra colaborare cu Jack Nicholson, după „Terms of Endearment” și „As Good As It Gets” – ambele aducându-i actorului câte un Oscar, și Broadcast News.
Lisa Schwarzbaum – Entertainment Weekly
How Do You Know pune câteva întrebări bune, însă nu răspunde cu adevărat la niciuna, așa cum în sport jucătorii tot dau mingea de la unul la altul până când cronometrul ajunge la zero.
Manohla Dargis – N.Y. Times
O comedie palidă și stresant de lipsită de voioșie.
Peter Bradshaw – Guardian
How Do You Know este un chin pentru oricine își amintește cât de buni obișnuiau să fie actorii din acest film, sau pentru cine își amintește, să spunem, Broadcast News, o comedie destul de bună, regizată de Brooks.
Jason McKiernan – FilmCritic
How Do You Know pare capabil, în unele momente, să egaleze magia Brooksiană din Broadcast News sau As Good As It Gets, pe când în altele seamănă cu o copie lamentabilă a acestora.
How Do You Know nu este un film în care vei vedea montaje cu muzică pe fundal, oameni ieșiți să se distreze la cumpărături, sau alte stereotipuri specifice comediilor romantice de duzină. Este un film despre niște adulți, a căror viață se schimbă într-un moment în care nu se mai așteptau la asta.
Drew McWeeny – HITFIX
How Do You Know este o dezamăgire. Îmi pare rău în special pentru cei trei protagoniști, pentru că îmi imaginez că au fost foarte încântați că li s-a oferit șansa de a lucra cu Brooks. Poate i s-ar fi potrivit mai bine titlul Why Should I Care și, sincer, nu v-aș recomanda să dați fuga să-l vedeți.
Anthony Quinn – The Independent
Când îți dai seama că nu te bucuri de o comedie romantică? Păi, în ceea ce mă privește, tind să mă foiesc în scaun, să mă uit la ceas – și în cazul acestui film al lui James L Brooks, abia să schițez un zâmbet.
Simon Braund – Empire
Nu e chiar cel mai bun film al lui Brooks, dar are momentele sale. Iar dacă Rudd și Wilson fac eforturi pentru a se menține în rol, este o adevărată plăcere să o privești pe Witherspoon.
Vera Bermuda – The Vine
De cele mai multe ori, este mai bine să fii singur, decât alături de cineva cu care nu te simți tocmai bine. Același lucru poate fi spus și despre How Do You Know. Ascultă-ți instinctul în privința asta.