The Hunger Games: Catching Fire (2013)

Jocurile foamei: Sfidarea

Premieră:
22-11-2013
Durată:
146 minute
Distribuitor:
Angela Georgiana Alexandru – Anzhela Movies
Curajos, serios, intepator, futurist si cu mult mai matur, acest al doilea episod din cronica Panemului face dreptate universului imaginat de autoarea trilogiei.
Adina Chiţu – Buticul cu Filme
Nu știu care e atmosfera și odoarea cărților, însă această nouă ecranizare miroase a viață-fast-food-izată tipic hollywoodiană.
Gloria Sauciuc – Cinemagia
Catching Fire vine cu un ritm şi energie debordante, pulsează viaţa în el, scenariştii având timp şi de explorarea laturii interioare a protagonistei, Katniss.
Dragoş Marin – Film Reporter
Catching Fire nu e deloc prost, nici măcar atunci când e foarte aproape să fie – ultimele 50 de minute, în care personajele ar fi putut foarte bine să joace curling, în loc să se alerge prin junglă în ceea ce seamănă cu un nivel din Far Cry sau cu o partidă de quidditch.
Aura Boureanu – FilmeTari
Pelicula îi va mulțumi pe fanii înfocați, scenariul fiind fidel cărții, replicile bine puse la punct, uneori identice cu cele din carte. Au fost lăsate la o parte unele scene ce ar fi putut șlefui un pic mai mult acțiunea, însă fără discuție, filmul a fost încărcat de momente de suspans și emoție.
Dana Alecu – Oraşul Meu
In cele peste doua ore de actiune si incordare, regizorul Francis Lawrence incearca sa schiteze o iubire in vreme de teroare, marcata de goana pentru supravietuire.
Gruia – Metropotam
Partea a doua din Jocurile Foamei, Sfidarea, este un film incredibil, un blockbuster atipic, cu un mesaj puternic si care va va lasa cu un sentiment de revolta in suflet.
Susan Wloszczyna – RogerEbert.Com
Singura invenţie cu adevărat originală – şi care contează cel mai mult – este însăşi Katniss. Cu fiecare capitol de pe ecran, săraca fată din Ditrictul 12 continuă să-şi îndeplinească destinul fiind o inspiraţie şi o luptătoare rebelă.
Manohla Dargis – New York Times
“Catching Fire” nu este o piesă de artă extraordinară, dar este un film competent, uneori chiar emoţionant.
Peter Bradshaw – The Guardian
Surprinzător este cât de savuroasă rămâne această franciză.
Kenneth Turan – Los Angeles Times
Un spectacol popular melodramatic eficient care este construit cu simţ practic pe baza a ceea ce a realizat primul film Hunger Games.
Peter Travers – Rolling Stone
Catching Fire, care se bazează pe succesul la box office şi la critici al filmului Hunger Games de anul trecut, este spectaculos în orice sens al cuvântului.
Owen Gleiberman – Entertainment Weekly
Catching Fire este captivant, dar nu îşi duce până la capăt toate intenţiile.
Eric Kohn – IndieWire
Este clar o simplă piesă dintr-o ecuaţie mai mare, iar asta îl face, inerent, să fie incomplet ca rezultat.
William Goss – Film.Com
Acţiunea filmată cu steady-cam este suficientă pentru a ridica acest film deasupra predecesorului.
Erin Free – FilmInk
Captivantă şi convingătoare, acesta este o continuare bună dar şi o pregătire palpitantă pentru ceea ce va urma.
Ian Nathan – Empire
În ciuda părţilor slabe, multe provenite din cărţi, această curajoasă a doua rundă a Hunger Games este mult mai convingătoare.
Drew McWeeny – HitFix
Francis Lawrence adaugă noi piese importante grupului şi extinde lumea filmului într-un mod în care face dreptate şi primei părţi, dar de care se foloseşte pentru a obţine ceva şi mai bun.
Todd McCarthy – Hollywood Reporter
Cartea este, pur şi simplu, prezentată pe ecran exact aşa cum a fost scrisă, ceea ce îi va încânta pe fani.
Eric Goldman – IGN
Catching Fire este încă o parte puternică în această serie convingătoare.
Gabi Zietsman – Channel 24
O poveste incisivă despre o persoană care cu rezervă devine un simbol pentru speranţă şi răzvrătire.
Francesca Rudkin – New Zealand Herald
Catching Fire este un fim de tranziţie,[…] dar reuşeşte să fie la fel de bun precum predecesorul său şi un capitol care trebuie neapărat văzut în această poveste remarcabilă şi terifiantă.
Anthony Morris – The Vine
Arma (nu atât de)secretă a The Hunger Games este Lawrence, care se descurcă admirabil de fiecare dată când se află pe ecran, adică aproape în fiecare scenă din film.