The Ides of March (2011)

Ziua trădătorilor

Premieră:
27-01-2012
Gen:
Distribuitor:
Ştefan Dobroiu – Cinemagia
De la afişul realizat la marele fix (extrem de grăitor pentru marea bandă rulantă de marionete care este politica) şi până la coloana sonoră, totul este foarte bine gândit în The Ides of March, dar drama nu reuşeşte să impresioneze şi să devină relevantă în context.
OanaVo – metropotam
The Ides of March este un spectacol al santajelor, al nepotismului, al promisiunilor ilegale si imorale, al ideilor ascunse, iar dialogurile (uneori chiar si tacerea) mentin starea de tensiune, mai ales in mijlocul negocierilor pentru „cumpararea” sustinerii politice.
Iulia Blaga – HotNews
Ce ii reuseste foarte bine regizorului Clooney (odata ce a avut un scenariu solid) e sa creeze tensiunea prin care trece personajul principal cand incep sa i se zdruncine iluziile. E o tensiune aproape vizibila pe care personajul lui Ryan Gosling incearca s-o domine prin propria-i putere, si la rastimpuri tremurul chiar se opreste, dar tensiunea reapare cand planurile acestuia esueaza si isi da seama ca e prea mic pentru un razboi atat de murdar.
Andreea Dobre – Film Reporter
singura miză a peliculei e un ”da domne, toţi sunt la fel de corupţi” spus cât mai elegant posibil. Dar măcar scenariul are decenţa de a compune o dramă politică serios-comercială care e în stare să te prindă.
cred ca ceea ce ii lipseste cu adevarat filmului este o mica doza de melodrama.
Alexandru Ţîrdea – Cineblog
filmul lui Clooney este cel mai bun al anului 2011
Luiza Tararache – Raluk
subiectul filmului mi-a lasat o senzatie neplacuta si destul de infricosatoare, pentru ca imi dau seama ca astfel de lucruri se intampla peste tot in lume.
The Ides of March e un film puțin politizat, este un film spactacol ce oferă privitorului atâta îmbucătură politică câtă are nevoie, restul fiind completat de intrigă, principii și pseudo-valori.
Alice Tynan – The Vine
The Ides of March este o vizionare captivantă. E bine lucrat, cu o coloană sonoră minunată și deosebit de bine interpretat.
Angie Errigo – Empire
Entertaining în timp ce-l privești, dar, la fel de înșelător ca promisiunile electorale, nu are foarte multe lucruri captivante.
Jim Vejvoda – IGN
Ides of March e un film al naibii de bun
William Goss – Film.com
Fiecare scenă este o adevărată plăcere, de la scenariul sigur pe sine, la regia și interpretările remarcabile.
Kenneth Turan – Los Angeles Times
Chiar dacă toate elementele-accesorii ale unui film bun sunt prezente, povestea în jurul căreia se învârte totul dezamăgește.
Peter Travers – Rolling Stone
The Ides of March e un thriller care-ți accelerează pulsul și care lovește exact acolo unde doare. Interpretarea lui Clooney e excepțională, iar Gosling e minunat în acest rol.
Roger Ebert – Chicago Sun-Times
Puterea filmului e în interpretare, cu Gosling jucând încă o dată un personaj cu o putere de caracter deosebită.
Jonathan W. Hickman – Paste Magazine
…un thriller obișnuit cu o distribuție bună. E inteligent și entertaining, dar nimic mai mult.
Bill Gibron – Film Critic
Te aștepți la ceva mai bun de la George Clooney.
A.O. Scott – New York Times
Oarecum, filmului îi lipsește atât adrenalina, cât și profunzimea.
Eric Kohn – Indiewire
Cel mai mare merit este al actorilor care reușesc niște interpretări remarcabile.
Owen Gleiberman – Entertainment Weekly
The Ides of March este cel de-al patrulea lungmetraj regizat de George Clooney (după Confessions of a Dangerous Mind, Good Night, and Good Luck și Leatherheads) și este cel mai bun de până acum.
Geoffrey Macnab – The Independent
Extrem de bine jucat și interpretat
Deborah Young – Hollywood Reporter
Oscilând între film politic și thriller, această poveste despre moralitate din partea lui Clooney & Co. este avantajată de o distribuție minunată.
Xan Brooks – The Guardian
The Ides of March e interesant și ține publicul sub tensiune