V tumane / In the Fog (2012)

În ceaţă

Premieră:
11-05-2013
Durată:
127 minute
Distribuitor:
Bogdan – Emmerdeur
”In the Fog” e lecția perfectă de scriitură, luciditate și punere în scenă.
Andrei Şendrea – Liternet
un Roshomon aşa cum l-ar fi făcut Andrei Tarkovski: pur conceptual, la fel de uimitor vizual (imaginea e semnată de Oleg Mutu) şi străbătut de un filon de filosofie şi chiar iconografie creştină.
Delia Marc – Filme-cărți
pe masura ce ghemul povestii ni se desfasoara cu lentoarea si asezarea pe care ne-o daruie contactul cu nemarginirea si linistea naturii si cu curatenia si necuratenia firii umane, mintea noastra se acomodeaza. Si ne implicam emotional intr-o noua drama dezlantuita de razboaiele globului.
David Parkinson – Empire
Ca și Come And See al vecinilor din Belarus, este o viziune crudă a umanității într-o lume diabolică. Puternic și care îți dă de gândit.
Peter Bradshaw – The Guardian
Drama lui Sergei Loznitsa explorează agonia războiului și aduce istoria Europei în fața judecătorului.
Stephen Dalton – Hollywood Reporter
o meditație asupra condiției umane, cu războiul servind ca alegorie pentru viață, iar ceața, o metaforă pentru obstacolele pe care le întâmpină omenirea în a progresa.
Geoffrey MacNab – The Independent
un film emoționant și meticulos realizat.
Eric Kohn – Indiewire
La fel ca și „My Joy”, aceasta este o poveste despre niște oameni ajunși într-o situație în care libertatea nu mai pare chiar cea mai bună soluție, singura certitudine fiind că totul are un sfârșit în cele din urmă.