Interstellar (2014)

Interstellar: Călătorind prin univers

Premieră:
07-11-2014
Durată:
169 minute
Site oficial:
Interstellar (2014)
Marin Apostol – Părerea Blog de Cinema
Toată admirația pe care Interstellar ți-o câștigă pentru cât de ambițios este sau pentru vizualurile sale impresionante se pierde treptat, pe măsură ce filmul avansează și observi cu câtă neglijență au fost construite personajele, că dialogurile sunt, de multe ori, reci și plictisitoare
Andrei Gorzo – Dilema Veche
Interstellar al lui Christopher Nolan e o tentativă de blockbuster SF depotrivă intelectualist şi hiperemoţional, intimist şi IMAX-spectacular, vizionar şi tradiţional-generic
Deși par idei fabulatorii, Interstellar le folosește cu grijă și cu argumente solide, reușind să mențină un echilibru incredibil între povestea SF și permanenta umanizare a personajelor.
Angela Georgiana Alexandru – CineAmator
“Interstellar” resusciteaza un subgen care fusese intr-o stare latenta de hibernare: o cursa cinematografica pentru explorarea spatiului.
Ştefan Dobroiu – Cinemagia
Fără să fie întrutotul entuziasmant, Interstellar este un spectacol vizual care nu plictiseşte nici măcar o secundă din generoasele sale 170 de minute, gata să ridice întrebări filozofice, să ne afunde în cele mai negre zone ale sufletului uman, dar şi să omagieze curajul, inventivitatea şi ingeniozitatea, ca şi răzvrătirea în faţa a ceea ce poate părea pecetluirea destinului umanităţii.
Onuț Toană Buruga – Cinemateca
Inca nu mi-e clar ce vrea filmul; cand e grandios si emotionant, cand lacrimogen si ultra-comercial, cand filosofic si modern-civic, cand retrograd, cand pretentios, cand pseudo-stiintific. Pare un produs comercial imbogatit cu „mirodenia Nolan”: 2 parti creativitate, 2 parti inteligenta abstracta, 3 parti legenda reshapata.
Ionuț Maga – Filme-cărți
Problema cu a avea o idee mare e că povestea ta magnifică trebuie să aibă un final sectaculos altfel colapsează ca un sufleu uitat prea mult în cuptor. Conectarea cosmicului cu individul are o mare tradiție cinematografică, dar nu poți mixa stiința cu sentimentalisme ieftine și să prezinți un final care spune – în esență – “Love is all you need.” Pe bune!
Dragoş Marin – FilmReporter
Fără dubiu, este un proiect propulsat de o uriașă ambiție dar căruia, în final, nu-i iese aterizarea.
Gruia – metropotam
Interstellar este atat de intens, interesant si provocator, incat toate minusurile sau hibele din poveste nu sunt deloc deranjante. Parasesti sala fascinat si cu impresia ca ai vazut experimentat cum este sa te afli intr-o gaura neagra, cautand o cale de scapare inapoi intr-un loc in care normalitatea este ferita de teoriile fizicii cuantice.
Cristina Zaharia – Port.ro
Am avut un an incredibil. Au fost vizionate filme SF de calibru, cu vedete şi efecte, cu poveşti nemaipomenite. Şi iată că Nolan face iar istorie, ducându-şi pasiunea pentru trecerea timpului şi mai departe de „Memento” sau „Inception”.
Flavius Policală – F&G Must See
O epopee spatiala de proportii, cu nebanuite implicatii filosofice si ideatice. Un tratat audio-vizual despre conditia umana, despre transcendenta, despre pasul urmator in evolutia umana, un pas care nu are nimic de-a face cu fictiunea. Un absolut must see.
Ioana Raluca Popescu – Edge and Back
”Interstellar” te atrage si daca nu esti atent te seduce pana in punctul in care ai impresia ca este genial.
Alan Cerny – Ain’t It Cool
Interstellar este un film pe care trebuie să-l vezi, pentru spectacolul și experiența oferite. Dar ca film, este unul dintre cele mai interesante eșecuri pe care le-am văzut în ultimii ani.
Peter Travers – Rolling Stone
Ceea ce cârcotașii ratează despre Interstellar este cât de fermecător este acesta, cât de subtil îmbină elementele cosmice cu acelea intime, cât de iscusit explorează Nolan infinitul în cel mai mic detaliu uman.
Peter Bradshaw – The Guardian
Noul film al lui Nolan este cel mai măreț: evenimente uriașe, spectacol mare, o mare parodie, o mare dezamăgire.
Kenneth Turan – Los Angeles Times
Este un film pentru mase, care este atât inteligent, cât și epic, cu un scenariu sofisticat care este interesat atât de momente emoționante, cât și de imagini captivante. Ceea ce spune multe.
A.O. Scott – New York Times
„Interstellar”, plin de imagini impresionante, cu o temă ambițioasă, este o aventură cuprinzătoare, care este condusă de durere, temeri și regret.
Matt Zoller Seitz – RogerEbert.Com
O operă impresionantă, uimitoare uneori, care m-a copleșit atât de mult încât obiecțiile mele obișnuite la adresa filmelor lui Nolan s-au risipit.
Jarrod Walker – FilmInk
Filmul dă greș în câteva puncte minore, când scenariul nu poate susține ambițiile sale, dar există multe momente în acest film care trec de convențiile genului său și dobândește o profunzime cinematografică pură.
James Dyer – Empire
Inteligent, excentric și frumos de urmărit, acesta este Star Trekul lui Stephen Hawking: o operă care te bulversează, despre spațiu și timp, oferind suflet științei.
Roth Cornet – IGN
Interstellar este un film imperfect, dar, la fel ca și personajele sale principale, țintește cât de departe se poate. Ambiția, execuția și priceperea cu care a fost realizat sunt toate de admirat.
Drew McWeeny – HitFix
Am fost emoționat de Interstellar, și sunt porțiuni atât de bune și de pure precum orice a realizat Nolan până acum.
Geoffrey Macnab – The Independent
Combină ideile confuze despre gravitate, materie și timp cu o mlodramă de familie, de modă veche.
Todd McCarthy – Hollywood Reporter
Captivant, iar uneori chiar mai mult de atât.
Eric Kohn – IndieWire
Un blockbuster împărțit în două, compus din inteligență și sentimentalism, ceva ce nu s-a făcut până acum.
Francesca Rudkin – New Zealand Herald
Interstellar nu este perfect; are momente interminabile, momente de implauzibilitate. Dar acestea nu pot minimaliza ceea ce Nolan a realizat – un blockbuster care este profund, subtil și palpitant.