Jack Ryan: Shadow Recruit (2014)

Jack Ryan: Agentul din umbră

Premieră:
17-01-2014
Durată:
105 minute
Distribuitor:
Ioana Mischie – Am doar 18 ani
După 105 minute de salturi în timp, subplot-uri în exces şi o jonglare asimetrică a mai multor genuri cinematografice, filmul oscilează între un remake stereotipal, un film de entertainment şi o telenovelă urbană.
Andrei Mutuligă – Cinefilul de serviciu
Jack Ryan-ul lui Branagh nu merge pe ideea de thriller de spionaj inteligent şi tensionat, dar nici pe cea de pur film de acţiune care să mizeze pe spectaculozitatea scenelor specifice, ceea ce mă face să mă-ntreb care-i publicul ţintă, cui oare ar trebui să-i placă şi de ce ?!
Angela Georgiana Alexandru – Anzhela Movies
Cu parere de rau, “Jack Ryan: Shadow Recruit” nu devine mai mult decat o dezamagire ce se traduce prin bifarea unor elemente ca lipsa logicii, motivatii inexistente pentru un antagonist ce se vrea credibil si conversatii inutile.
Mihaela Mândru – Filme-cărți
Spectatorul amator de actiune, tensiune, urmariri, impuscaturi si planuri ingenioase urmate de rasturnari de situatii care sa il tina cu sufletul la gura va fi satisfacut.
Ioana Barbarie – FilmeTari
Personajele nu sunt suficient de dezvoltate, deși prezintă pe alocuri potențial. Povestea în sine este slabă și de aici cred că au derivat toate celelalte păcate ale filmului.
Gabriela Istrate – F and G Must See
Filmul pur și simplu nu aduce nimic nou, nu reușește măcar să reinterpreteze ceva într-un mod inventiv și nu-și găsește identitatea stilistică.
Cristina Zaharia – Port.ro
Filmul putea să apară direct pe DVD, căci îl uiţi rapid după ieşirea din sală. Da?
Ioana Raluca Popescu – Edge and Back
“Jack Ryan:Shadow Recruit” este un moment de respiro intr-un sezon al filmelor cu pretentii pentru Oscaruri. Nu te minte frumos dar incearca sa te seduca cu amintirea filmelor de odinioara si parca as vrea sa revad – pentru nu stiu cata oara – The Hunt for Red October.
Drew Taylor – Indiewire
Jack Ryan: Shadow Recruit actualizează personajul (jucat, de data aceasta, de Chris Pine) într-un bărbat gata oricând de acțiune, însă, făcând asta, îl lipsește de orice detaliu care dovedea că este uman.
Tom Shone – The Guardian
Noul film [cu Jack Ryan, BdC] are cele mai bune momente în primele 20 de minute
Glenn Kenny – RogerEbert.com
Un thriller de spionaj plin de suspan, foarte captivant și care nu exagerează cu acțiunea aproape deloc.
Kenneth Turan – Los Angeles Times
bun, dar nu captivant, ceva ce ar putea trece drept autentic dacă nu te-ai uita mai bine.
Peter Travers – Rolling Stone
Ca mai toate thrillere de spionaj, Jack Ryan: Shadow Recruit preia toate elementele familiare. Asta este marea problemă.
Owen Gleiberman – Entertainment Weekly
Branagh s-a priceput să regizeze Thor, dar aici nu face altceva decât să încerce să aducă puțină energie într-un scenariu reciclat.
A.O. Scott – New York Times
Shadow Recruit este făcut cu competență, aducând o oarecare variație filmelor din acest gen.
Todd McCarthy – Hollywood Reporter
Pare că jumătate din film este umplută cu scene în care personajele sunt în mașină, avion, în birou sau într-un hotel, sau pur și simplu stau pe telefon, încercând să descarce sau să trimită diverse informații secrete, fără se se deranjeze cu detalii enervante precum parole sau nume de utilizatori.
Jenny Casablancas – FilmInk
Deși Kenneth Branagh face o treabă bună în spatele camerei, acesta nu este ajutat de un scenariu leneș, neinspirat și superficial.