
Joy (2015)
Joy
Premieră:
08-01-2016Durată:
124 minuteSite oficial:
Joy (2015)Distribuitor:
Odeon CineplexAngela Georgiana Alexandru – CineAmator
Un film care spre final seamana cu un testament despre ambitie, sustinut de subploturi previzibile si de o eroina care in ciuda vulnerabilitatii, inspira prin sfidarea cinismului.
Emil Călinescu – CinEmil
Cei 3 actori mari nu au putut salva un film condamnat dinainte de a fi facut.
Alexandru – Filme-carti
[…] o dramă, o poveste plină de tristețe, vorbind despre visuri spulberate și sacrificii, dar, poate cel mai important, despre ambiție în formele ei cele mai spectaculoase.
Ionuţ Mareş – Ziarul Metropolis
David O. Russell scapă totuşi „Joy” de capcanele melodramei de manual, învelind-o într-un ambalaj colorat şi relativ atrăgător.
Geoffrey Macnab – The Independent
Cel mai recent lungmetraj de la scenaristul-regizor David O. Russell este excentric, dar foarte perceptiv ca o comedie-dramă în stilul obișnuit al lui Russell.
A.O. Scott – New York Times
Perfecțiunea nu se încadrează în metodele haotice ale Dlui. Russell, iar „Joy” te poate obosi, chiar dacă încearcă să te mobilizeze.
Kenneth Turan – Los Angeles Times
Lawerence… înflorește aici, dar chiar și îndemânarea și determinarea ale sale nu pot stabiliza un film care se duce în prea multe direcții și rareori se simte sigur pe felul de poveste pe care încearcă să o spună.
Susan Wloszczyna – RogerEbert.Com
„Joy” nu funcționează în întregime, iar structura setată la început atât de clar este abandonată pe parcurs fără un motiv aparent, dar am fost captivată de poveste.
Curtis Woloschuk – Paste Magazine
Nu deraiază, dar se dezumflă pe parcurs.
Peter Travers – Rolling Stone
Nu există incisivitate în Russell de data aceasta. Admirația sa pentru Joy i-a încețoșat viziunea.
Josh Lasser – IGN
În loc să se asemene măcar puțin cu o poveste adevărată, Joy este mai mult o pildă scoasă din telenovelele mamei lui Joy.
Philip De Semlyen – Empire
O nouă interpretare umitoare a lui Jennifer Lawrence ancorează această parabolă spusă ca la carte, care are câteva momente inspirate, dar care nu se leagă în totalitate.
Erin Free – FilmInk
[…] un film care-ți ia ochii, o realizare extraordinară.
Todd McCarthy – Hollywood Reporter
Faptul că filmul este la fel de dezordonat precum clanul pe care îl examinează poate fi privit ca un motiv artistic admirabil sau ca un defect.
Peter Bradshaw – The Guardian
Filmul Joy al lui David O Russell este intrigant, dar ciudat de potolit.
Eric Kohn – IndieWire
Povestea fondatoarei Miracle Mop, Joy Mangano, are interpretări excelente și sare și piper, chiar dacă se simte că totuși ceva îi lipsește.