La piel que habito (2011)

Pielea în care trăiesc

Premieră:
11-11-2011
Distribuitor:
Andrei Gorzo – Dilema Veche
O iau ca pe un semn bun, cum că bătrînul bad boy, de mult devenit un chouchou al publicului familist educat (a închinat destule ode valorilor familiei, chiar dacă exemplele lui de familii erau dintre cele alternative), încă mai e capabil de perversitate serioasă.
Delia – Filme-Cărți
Avem astazi pe firmament o serie de cineasti ale caror filme iti biciuiesc mintea si simturile. Fara doar si poate, Almodovar este unul dintre acestia. Si nici cu aceasta ultima opera a sa nu se dezminte. Se scufunda si exploreaza din nou resursele neconbentionale ale inaltarii si decaderii spiritului uman.
Florin Neagu – Liternet
La piel que habito, deşi curge bine, rămâne unul din filmele mai puţin importante ale cineastului spaniol.
Floryan – FilmeTari
Pedro Almodovar este, fara doar si poate, cel mai bun regizor european al momentului. Si chiar daca o spune o persoana fara o prea bogata cultura cinematografica europeana, probabil imi veti da dreptate dupa ce veti viziona acest film. Daca vreti sa ne certam atunci ne oprim la a-l numi “preferatul meu”.
Mihai Kolcsar – Raluk
Recunosc ca pana acum nu am mai vazut decat un singur film de Almodóvar, dar stiam destule despre el incat sa-l pot plasa printre cei mai importanti regizori contemporani. Cu toate acestea, nu stiam la ce sa ma astept inainte de a intra la film. Cu atat mai bine. Oricum, cred ca nimic nu m-ar fi putut pregati pentru ce a urmat.
Iulia Blaga – HotNews
Ce il tine pe spectator atent sunt elasticitatea tensionata a regiei, constructia sigura a thrillerului, frumusetea „pielii” filmului, trimiterile duble la un film de epoca si la unul de anticipatie, fascinatia pentru transformarea lenta a personajelor, asemeni unor larve care cresc indaratul unor crisalide mate.
Kirk Honeycutt – Hollywood Reporter
Almodovar își încearcă norocul cu un fel de science fiction, dar nu abandonează temele sale favorite: identitatea, anxietatea și trădarea.
Roger Ebert – Chicago Sun Times
Puțini regizori au folosit culorile, în special roșul, cu atâta voioșie ca Almodovar. Fiecare cadru vibrează. Se simte că există pasiune și nu chimie…
William Goss – Film.com
un film definit de secretele sale bine păstrate.
Manohla Dargis – N.Y. Times
Povestea e imposibilă – și ciudată, întunecată, amuzantă și fragmentată, chiar complicată.
Sheri Linden – L.A. Times
Chiar dacă teoria demontează drama din acest studiu semi-serios despre identitate, sexualitate și dragoste, felul în care este filmat îl face adesea captivant.
Christopher Null – FilmCritic
Minunat în cel mai straniu mod.
Peter Travers – Rolling Stone
un film horror înspăimântător, sexy și minunat de surprinzător de la un artist cunoscut sub numele de Pedro Almodóvar.
Peter Bradshaw – The Guardian
Nu pot spune decât că am rămas îngrozit de la început și până la final.
Kim Newman – Empire
Cel mai clasic film horror al anului.
Dan Kaufman – Paste Magazine
Povestea e adevărata vedetă aici.
Almodovar a reușit cu The Skin I Live In un adevărat film horror. Provoacă neplăcere, dar în același timp e amuzant.
Eric Kohn – Indiewire
Făcând din nou echipă cu Antonio Banderas după aproape două decenii și jucându-se cu elemente de gen, de care nu s-a mai atins tot cam de-atât timp, regizorul spaniol se distrează cu intrigi scandaloase de natură sexuală. Însă, Almodóvar nu pare motivat suficient pentru ca măcar să încerce să le țină sub control. În schimb, le lasă la întâmplare și chiar îi face plăcere.
William Goss – Film.com
Un film nebun și, previzibil, melodramatic, fără a conține nicio scenă explicită care să-ți provoace neplăcere
Drew McWeeny – HIT FIX
Poate că este un regizor destul de respectat în ziua de azi, dar acest film este dovada că, dincolo de această fațadă, Almodovar încă este unul dintre regii cinema-ului excentric.
Geoffrey Macnab – The Independent
Ce face acest film unic este maniera în care Almodóvar abordează un subiect atât de bizar.