Liceenii, în 53 de ore şi ceva (2011)

Premieră:
04-11-2011
Distribuitor:
Andrei Gorzo – Dilema Veche
Filmul arată mizerabil, ca şi cînd banii CNC-ului ar fi fost investiţi în orice în afară de filmare, care a fost făcută (pe casete Beta?) cu ultimele resturi.
Gloria Sauciuc – Cinemagia
Lumea liceului în filmul lui Popovici este, ca să-l parafrazăm pe Caragiale, „sublimă – însă lipseşte cu desăvârşire”…
Auraș Mihai – AurasMihai.ro
Un film penibil-romanesc facut in cel mai chinezesc mod posibil.
Miruna Sfia – MirunaSfia.ro
Desi scenariul ii apartine tot lui George Sovu, firul narativ a fost aproape inexistent, secventele si planurile fiind multe si fara un subiect clar, cliseele – la tot pasul, iar replicile – usor fortate si de-un umor indoielnic.
Alex Ciuca – hoinaru.ro
Fata bună şi fata rea, băiatul bun şi amărât, băiatul rău şi bogat, golanul care e obligat să lucreze pentru băiatul rău, poliţiştii care aleargă după suspect şi se opresc în faţa unui gard, scena cu împuşcături, băiatul bun care intră singur să se bată cu răufăcătorii, fata rea care de fapt se prostitua pentru că era săracă.
Prin urmare, “Liceenii în 53 de ore şi ceva” nu e un film prost, ci un film EXTREM DE PROST
Răzvan Anghelescu – altPHel
Deşi o să fiţi tentaţi să ieşiţi din sală după primele cinci minute, vă recomand totuşi să rămâneţi până la capăt. Şi nu ca să vedeţi tipele bune din film, ci pentru dialogurile dintre personaje, care sunt atât de proaste, încât merită să le notaţi pe un caieţel special şi să le recitiţi când sunteţi trişti şivreţi să vă sinucideţi.
Cătălin Olaru – Revista Cultura
liceenii ăștia ai dumneavoastră nu prea au cum să fie tinerii din ziua de astăzi, în primul rând pentru că arată ca și cum ar fi depășit vârsta liceului cu ani buni, în al doilea rând pentru că nu au viață în ei, sunt niște recipiente goale pentru niște idei la fel de goale (și destul de dubioase) pe care co-scenariștii Șovu și Popovici le au despre tineri în particular și despre viață în general.