Life of Pi (2012)

Viaţa lui Pi

Regia:
Scenariu:
77%
Premieră:
21-12-2012
Site oficial:
Life of Pi (2012)
Distribuitor:
Radu Iulian Baba – Raluk
In aceasta viata, atat de frenetica, cand totul se intampla aproape fara niciun sens, in care suntem ghidati de forte pe care nici noi nu le intelegem, in care banul, dictatura societatii si minimalismul vietii noastre ne ghideaza imaginatia, cateva minute pentru a vedea acest film va vor aduce poate un sentiment placut, un zambet si, de ce nu, un moment de liniste, care va va aminti de faptul ca noi, ca oameni, aspiram catre fascinatia magiei Noului.
Olly Richards – Empire
Numai pentru a realiza un film coerent din romanul lui Martel ar fi fost o performanţă suficientă, dar Ang Lee reuşeşte să creeze ceva frumos, înţelept şi, uneori, miraculos.
Dan Kaufman – Paste Magazine
Cu Life of Pi, Lee a găsit balansul perfect între spectacol şi substanţă, creând cel mai bun film al său din ultima vreme.
Lisa Schwarzbaum – Entertainment Weekly
Marea temă din filmul lui Lee nu este Dumnezeu sau supravieţuirea, ci extraordinara aventură de a face vizibilă lumea imaginară, aventura de a realiza filme.
Betsy Sharkey – Los Angeles Times
Life of Pi este o capodoperă de Ang Lee.
Roger Ebert – Chicago Sun-Times
Filmul lui Ang Lee, Life of Pi, este o realizare miraculoasă a puterii de a spune poveşti şi un punct de referinţă în arta vizualului.
Peter Travers – Rolling Stone
Lee se foloseşte de 3D cu delicateţe şi cu lirismul unui poet. Nu doar te uiţi la acest film, ci îl trăieşti.
Jim Vejvoda – IGN
Regizorul Ang Lee ne prezintă un film plin de graţie, superb vizual şi puternic emoţional.
A.O. Scott – New York Times
Filmul te invită să crezi în tot felul de lucruri miraculoase, dar te poate face şi să te îndoieşti de ceea ce vezi cu proprii ochi – sau chiar să te întrebi dacă, la final, ai văzut cu adevărat ceva.
Drew McWeeny – HitFix
E o experienţă dureroasă să vezi cât de multă muncă bună se iroseşte în serviciul unei poveşti care este, practic, lipsită de orice substanţă.
Jordan Hoffman – Film.Com
Life of Pi nu a reuşit să atingă un nivel sublim. Dar, ca realizare cinematografică este deosebit.
Tom Shone – The Guardian
Life of Pi pare că este atât de simplu, dar plin de rezonanţă.
Eric Kohn – IndieWire
În ciuda unui scenariu cu multe scăpări, Life of Pi este cel mai bun spectacol al lui Ang Lee de la Crouching Tiger. încoace.
Todd McCarthy – Hollywood Reporter
O minunată şi bine realizată adaptare a unui best-seller de amploare.