Lincoln (2012)

Lincoln

Premieră:
01-02-2013
Durată:
150 minute
Site oficial:
Lincoln (2012)
Distribuitor:

https://youtu.be/0MHaC0bCToM

Mihnea Columbeanu – Cinemagia
Trecând peste marele handicap al insuficientei dezvoltări scenaristice, şi peste marea performanţă a machiajului, Lewis izbuteşte o compoziţie pe cât de complexă, pe atât de rafinată, întregind din nuanţe expresive, priviri subtile, intonaţii atent măsurate şi o mobilitate economică, marcată de câteva scurte ieşiri temperamentale – per ansamblu, o personalitate care, dincolo de calmul său imperturbabil, emană forţă, fermitate, abilitate şi charismă
Simona Mocanu – FilmeTari
Este excepţional felul în care Daniel Day Lewis dă viaţă personajului, iar nominalizarea pentru cel mai bun actor nu-i deloc surprinzătoare.
Codruț – Filme-cărți
Un film care merita mai putin sa fie vazut si mult mai mult sa fie inteles. Dar una fara alta nu se poate…
La nivel de structură filmul imi pare destul de neomogen și inegal, avem lungi discuții entre les murs ce presupun seriozitate politică, seriozitate discursivă, aglomerări nominale, multe referințe la personalitățile, locurile și sintaxa vremurilor respective, iar pe de altă parte observăm cum unele secvențe sunt croite fix după schema de entertaining a Hollywood-ului.
Angela Georgiana Alexandru – Anzhela Movies
„Lincoln” este o realizare mai mult decat decenta, in ciuda duratei considerabile. Se remarca interpretari solide, personaje avide si puternice, destindere si o lectie scurta de istorie.
Dragoş Marin – Film Reporter
Lincoln e o producţie atent scenografiată, competent jucată, dar lipsită de inspiraţie şi vână – cartea de vizită a lui Spielberg pentru poziţia de regizor oficial al Istoriei Americane.
Peter Bradshaw – The Guardian
Steven Spielberg a creat un film sincer și inteligent despre al doilea mandat al lui Abraham Lincoln și despre războiul său împotriva sclaviei, având în centru un actor fenomenal.
Ian Nathan – Empire
La fel de neașteptat pe cât de inteligent este, mulțumită talentaților Spielberg și Kushner
Drew McWeeny – HIT FIX
Lincoln este entertainment de cea mai bună calitate pentru adulți și un minunat mod de a sublinia una dintre cele mai importante idei despre cum funcționează actualul nostru sistem politic
David Roark – Paste Magazine
Lincoln va rămâne în istorie ca una dintre cele mai mari realizări ale lui Spielberg.
Stephanie Zacharek – Film.com
Personajele sale, oameni care au trăit cu mulți ani în urmă și care par să fi fost mult mai vorbărețe decât ar permite limita de 140 de caractere, se simt ca și cum ar respira același aer ca și noi.
Kenneth Turan – Los Angeles Times
Regia lui Spielberg nu iese cu nimic în evidență aici, însă acest lucru este cu atât mai impresionant cu cât stilul său este obiectiv și exact.
Peter Travers – Rolling Stone
Fenomenalul Daniel Day-Lewis îl interpretează pe Lincoln într-un mod captivant, care-l face greu de uitat
A.O. Scott – New York Times
Acesta este mai puțin un film biografic cât un thriller politic, o lecție de istorie plină de energie
Roger Ebert – Chicago Sun-Times
Rareori un film a dat o asemenea atenție detaliilor din politică.
Todd McCarthy – Hollywood Reporter
O poveste captivantă, bogată în detalii, uneori amuzantă, despre eforturile celui de-al 16-lea președinte american de a manipula cel de-al 13-lea amendament.
Jim Vejvoda – IGN
Day-Lewis nu numai că-l interpretează perfect pe Lincoln aici, dar reușește și să redea vulnerabilitatea și decența înnăscută ale unui om care a fost, probabil, cel mai uman și accesibil dintre toți președinții americani.
Eric Kohn – Indiewire
Forța lui Lincoln vine de la personajul principal, a cărui simplă prezență este pur și simplu excepțională, chiar și atunci când nu spune nimic.
Owen Gleiberman – Entertainment Weekly
una dintre cele mai autentice drame biografice pe care le-am văzut. Dar asta nu înseamnă că este o lecție de istorie rigidă. Filmul este impresionant și captivant.