Premieră:
01-04-2011
Floryan – FilmeTari
Parca anul se dovedeste a fi din ce in ce mai bun, in filme. Iar “The Lincoln Lawyer” il completeaza cu un scenariu foarte palpitant si cu multe replici care au facut oamenii sa zambeasca in sala de cinematograf. Totodata am ramas surprins de faptul ca productia nu are un regizor cu nume, dar si de actorii secundari care chiar au fost surprinzator de buni.
Ştefan Dobroiu – Cinemagia
Pe lângă interpretările convingătoare, Avocatul din limuzină are marele avantaj că reuşeşte să te ţină în şah pe durata celor două ore. Matthew McConaughey îşi face personajul plăcut, astfel încât spectatorul poate merge într-o singură direcţie: alături de protagonist, într-un caz care va face deliciul studenţilor la drept. Cum asta nu-i de ajuns pentru ca filmul să stea în picioare, regizorul Brad Furman, scenaristul John Romano şi romancierul Michael Connelly accesorizează focul încrucişat din sala de tribunal cu un joc de-a şoarecele şi pisica realizat la marele fix.
Betsy Sharkey – L.A. Times
Intriga complexă, care scotea în evidenţă cartea, suprasaturează acest film.
Ella Taylor – NPR
The Lincoln Lawyer are o distribuţie remarcabilă şi pe McConaughey în centru, dominând întreg filmul cu autoritate.
Roger Ebert – Chicago Sun Times
Îmi plac filmele despre bărbaţi deştepţi care fac pe şmecherii. Îmi plac scenele din tribunale. Îmi plac maşinile vechi şi mari. Îmi place “The Lincoln Lawyer” pentru că le conţine pe toate cele trei şi pentru că-i aduce lui Matthew McConaughey o serie de actori secundari de primă clasă.
Anthony Quinn – The Independent
Un lucru remarcabil pe care îl reuşeşte acest thriller cu avocaţi este că face publicul să nu se plictisească privindu-l pe Matthew McConaughey timp de peste două ore.
Manohla Dargis – N.Y. Times
Nu este un film extraordinar, ci doar unul solid şi satisfăcător.
Chris Barsanti – FilmCritic
Acesta este un film care, în anumite momente, se apropie de ceea ce vrea să fie: un thriller cu avocaţi, dar nu prea ştie cum să ajungă acolo.
Leonard Maltin – IndieWire
Este o plăcere să urmăreşti un film care utilizează atât de bine avantajele oraşului în care se desfăşoară acţiunea şi care beneficiază de o serie de actori talentaţi în rolurile secundare, precum: John Leguizamo, Michael Peña, Bob Gunton, Frances Fisher, Josh Lucas, Bryan Cranston, William H. Macy şi Shea Whigham.
James White – Empire
Un thriller solid, cu McConaughey făcând ceea ce face el cel mai bine.
Peter Travers – Rolling Stone
Matthew McConaughey oferă cea mai bună interpretare din ultimii ani.
Kirk Honeycutt – Hollywood Reporter
Este doar un film bun, nu unul extraordinar.
Peter Bradshaw – The Guardian
Un thriller noir remarcabil, care oferă cea mai bună interpretare din cariera lui Matthew McConaughey.
Matthew Pejkovic – FilmInk
În vreme ce rămâne fidel formulei clasice a unui thriller, The Lincoln Lawyer constituie o experienţă plăcută datorită scenariului scris excelent şi datorită interpretării perfecte a lui Matthew McConaughey.
Lisa Schwarzbaum – Entertainment Weekly
Încă un film cu avocaţi, în care personajele sunt tot atât de interesante ca şi actorii care le dau viaţă.
Anthony Morris – The Vine
Unul dintre punctele forte ale acestui film este sursa materialului: este bazat pe un roman scris de Michael Connelly.
Laremy Legel – Film.com
Dacă îţi plac filmele la care nu poţi prevedea toate întorsăturile de situaţie care apar, atunci ai face bine să vezi The Lincoln Lawyer. La fel ca şi Law Abiding Citizen, este suficient de stupid încât să-ţi placă.
Jim Vejvoda – IGN
Cu trimiteri la thriller-ele cu avocaţi din anii ’80 şi ’90, The Lincoln Lawyer este realizat cu îndemânare şi bine interpretat.