Lone Survivor (2013)

Supravieţuitorul

Premieră:
24-01-2014
Durată:
121 minute
Distribuitor:
Angela Georgiana Alexandru
Anzhela Movies
„Lone Survivor” atinge cateva teme de actualitate si apeleaza la sensibilizarea publicului prin reducerea moralitatii si hiperbolizarea notiunii de erou-supravietuitor.
Andrei Mutuligă – Cinefilul de serviciu
Lone Survivor este în ansamblu doar o altă propagandă americană învăluită de emoţii ieftine și lipsită de credibilitate, de recomandat mai departe strict pentru momentele bune şi numeroase de acţiune.
Marcel Prost – Cinemateca
As zice ca e un film bun spre excelent pentru un public tanar, preponderent masculin, si un film nasol pentru fete. La americani, filmul isi atinge tinta: sensibilizeaza viitorii soldati ai Unchiului Sam si ai Colonelului Sanders; la romani, e un film de razboi cum se fac destul de rar.
Andreea Andrușca – Filme-cărți
Frumusețea de nedescris a Asiei se desfășoară în fața ochilor, o imensitate ce-ți cuprinde sufletul pentru ca apoi să-l facă mic de tot, iar în final să explodeze de viață. Cred că așa poate fi descris Lone Survivor și implicit, stilul regizoral al lui Peter Berg, care dă lovitura cu acest film.
Flavius Policală – F and G Must See
În unele moment, filmul pierde puncte la capitolul realism, rătăcindu-se într-un șir de situații extreme. Totuși regia solidă, tehnica de filmare, sunetul și jocul actoricesc reușesc să livreze două ore de o intensitate uneori apăsătoare.
Laura Iordache – Orașul meu
Sa nu ne intelegem gresit, nu este vorba de lipsa de empatie, ci doar greseala regizorului care cade in capcana de a spune o poveste impresionanta si adevarata intr-o maniera mult prea pompoasa si dramatica.
Cristina Zaharia – Port.ro
dacă intraţi în convenţie, dacă staţi până la sfârşit, veţi fi răsplătiţi cu cea mai puternică, cea mai emoţionantă parte din tot filmul. Căci Berg are flerul să ataşeze pozele cu exact eroii reali, adevăraţii eroi, cu toate amintirile lor. Bărbaţii reali care au fost făcuţi strecurătoare pentru o misiune, pentru o cauză.
Ioana Raluca Popescu – KoolHunt
Daca sunteti in cautarea unui film de razboi clasic, raportandu-ne la productiile hollywoodiene din ultimii zece ani, fara pretentii exagerate si teme pentru discutiile despre talibani si americani, Lone Survivor este alegerea perfecta.
William Goss – Film.com
Filmul își asaltează publicul aproape la fel de agresiv ca și personajele.
Peter Travers – Rolling Stone
Ca toate filme bune de răsboi, Lone Survivor își întâmpină publicul cu întrebări despre moralitate, care te urmăresc și te provoacă.
Chris Nashawaty – Entertainment Weekly
Berg a făcut un film intens, reamintind ce se întâmplă atunci când trimitem bărbați și femei la război. Păcat că subtilitatea nu este o armă mai puternică în arsenalul său.
Brent Simon – Paste Magazine
Războiul este un iad. Și, uneori, e ok – și suficient – să ni se amintească asta. Alteori, trebuie să ni se amintească asta.
Betsy Sharkey – Los Angeles Times
Ceea ce face ca Lone Surviver să funcționeze sunt relațiile inter-umane.
Steven Boone – RogerEbert.com
Berg este regizor de acțiune, iar singura soluție găsită pentru a-și stăpâni reflexul de a face din eroii săi niște personaje tip Rambo a fost aceea de a le dubla suferința.
Eric Kohn – Indiewire
încearcă să se folosească de imagini îngrozitoare pentru a reda niște idei confuze
A.O. Scott – New York Times
un film modest, competent, eficient
Charlie Schmidlin – The Playlist
o operă de artă imparțială și deosebit de intensă
Todd McCarthy – Hollywood Reporter
O privire captivantă asupra morții a 19 americani și despre supraviețuirea unuia singur, prin recrearea unui capitol din războiul din Afganistan.