Looper (2012)

Looper: Asasin în viitor

Premieră:
05-10-2012
Site oficial:
Looper (2012)
Mihnea Columbeanu – Cinemagia
Dacă Rian Johnson ar fi construit o lume a viitorului cu adevărat completă şi coerentă, folosindu-şi talentul regizoral de un vizibil potenţial (mai ales în planul compoziţiei imaginii şi al montajului) ne-ar fi dat un film SF inteligent şi substanţial nu numai ca intenţie, ci şi sub aspectul realizării…
Mihai Puiu-Cernea – Raluk
Looper este unul din filmele bune ale anului. Are cateva probleme de scenariu (inerente filmelor ce au ca subiect calatoria in timp), dar daca poti sa treci peste aceste inconsecvente, te asteapta un film bun si sincer, avand in vedere ca elementul uman este mai important in Looper decat verosimilitudinea SF-ului, nu cred ca ar trebui judecat prea asupru prin prisma inconsecventelor.
Adela Ghidoveanu – Pro Cinema
Pe langa premiza indrazneata a calatoriei in timp, un umor negru dar adecvat si cateva scene de actiune care iti taie respiratia, Looper vine cu o incarcatura emotionala la care nu te-ai fi asteptat.
Lucian Mircu – Marele Ecran
Să recunoaştem că Looper este un pic peste standardul produselor care intră pe banda multiplexurilor. Însă trebuie oare să ne mulţumim doar cu „un pic peste standard”. Ajunge atît?
Ștefan Gheorghieș – Cineblog
Scenariul este punctul forte al producţiei Looper şi atenţia pentru detalii este una sporită.
Looper este, pe lângă un film action bine realizat și foarte bine jucat (Joseph Gordon Levitt este fix un Bruce Willis în tinerețe), și o mică lecție de pragmatism care se încheie cinstit cu un semn de punctuație umanist.
Florin Bică – Film Reporter
Dacă în 2012 ai mers la cinema şi ai văzut o grămadă de filme care n-au meritat preţul biletului, am o veste proastă. Nu te poţi întoarce în timp ca să-ţi recuperezi banii. Vestea bună e că poţi merge să vezi Looper, care face toţi banii.
Oana – metropotam
filmul isi rateaza potentialul si ramane prea schematic pentru a produce vreo impresie puternica asupra cuiva.
Victor Buzura – Poison Whiskey
Acesta este cel mai fascinant lucru la ”Looper” – posibilitatea de a exista un număr infinit de viitoruri posibile. Din păcate, acest fir nu este exploatat până la capăt, Johnson & co. oferindu-ne doar două-trei posibile scenarii. Până și premisa confruntării dintre cei doi Joe se dovedește a fi prea slabă pentru a putea susține narațiunea acestui film
Kim Newman – Empire
Filmele science-fiction păreau la un moment dat o specie pe cale de dispariţie – prea multă fizică şi apărea riscul de a crea ceva rece şi distant, prea multe explozii şi se pierdea prin multiplexuri. Looper nu este perfect, dar este inteligent, curajos şi emoţionant.
Kenneth Turan – Los Angeles Times
Looper este un SF/Thriller super-stilat care aduce un aer proaspăt în acest gen.
Peter Travers – Rolling Stone
Adăugând scenelor de acţiune o gravitate emoţionantă, Looper te atinge direct la suflet.
Roger Ebert – Chicago Sun-Times
Looper oscilează între trecut şi prezent într-un mod în care Johnson oferă actorilor săi oportunitatea de a crea surprinzător o naraţiune antrenantă.
Lisa Schwarzbaum – Entertainment Weekly
„Jocul” cu timpul din Looper aduce cu trucurile temporale din Inception… Dar, realizarea unei distopii similare cu cea din Children of Men este ceea ce îi oferă filmului credibilitate şi greutate, făcând din cel de-al treilea lungmetraj al lui Johnson un pas înainte în acest gen.
Todd McCarthy – Hollywood Reporter
O poveste sci-fi thriller despre mersul în timp foarte atrăgătoare şi bine pusă la punct.
Henry Barnes – The Guardian
A fost o vară slabă pentru sci-fi, lipsind filmele care să-ţi rămână în minte. Dar, filmul pătrunzător al lui Johnson este unul distinctiv.
Eric Kohn – Indie Wire
Looper are părţi impresionante, dar şi momente care nu se leagă.
Manohla Dargis – New York Times
Filmul se îmbunătăţeşte când Joe, fugind alături de varianta sa mai în vârstă, se refugiază la o fermă care-i aparţie Sarei, o mamă singură cu un băiat ciudat, Cid. Aici e momentul în care Dl. Johnson pătrunde în ceva mai profund, care atinge sentimente reale, câştigându-te ca spectator.
Erin Free – Film Ink
Adăugând emoţiei şi inteligenţei sale personaje bine construite şi întrebări provocatoare, Looper este unul dintre cele mai bune filme sci-fi ale deceniului.
Russell Baillie – New Zealand Herald
Looper este un thriller SF extraordinar, care nu ar trebui confundat cu un alt film cu Bruce Willis.