Lore (2012)

Lore

Premieră:
12-07-2013
Durată:
109 minute
Site oficial:
Lore (2012)
Distribuitor:
Marin Apostol – Părerea Blog de Cinema
Cate Shortland decide să îmbine mesajul politic cu descoperirea sexualității de către personajul său principal, nereușind, în final, să aprofundeze niciuna dintre cele două teme.
Andrei Mutuligă – Cinefilul de serviciu
o dramă care nu te atinge emoțional și nici intelectual, intră în percepția mea la categoria „film banal”, iar Lore, din păcate, se găsește acolo.
Gloria Sauciuc – Cinemagia
E imposibil să nu rămânem atinşi de acest film.
Dragoş Marin – Film Reporter
Lore e un film curajos fără a merge până la capăt (o revelaţie târzie privind identitatea unui personaj anulează mare parte din controversă), care funcţionează bine ca incursiune accesibilă într-o perioadă din istorie insuficient explorată în cinematografie. Fiţi pe fază, căci veţi mai auzi de Saskia Rosendahl.
Ioana Moraru – Liternet
un film stabil, atât narativ, cât şi stilistic.
Cristina Zaharia – Port.ro
În mod ciudat, în ciuda dramei şi poveştii, nu există emoţie sau vreo scenă în care să empatizezi cu personajele. Cum te desparţi de trecut? Fiecare cum poate. Lore de aici poate să meargă înainte numai după ce îl face praf.
Xan Brooks – The Guardian
Ca orice poveste bună, și în Lore putem găsi ceva brutal și întunecat.
Anna Smith – Empire
Ritmul bine măsurat și vizualurile hipnotice realizate de Shortland fac din acest film o călătorie fascinantă prin niște locuri distruse.
Steven Boone – RogerEbert.com
Aproape din start știm cum se va termina, dar asta nu face din Lore un film mai puțin fascinant, de la început și până la final.
Lisa Schwarzbaum – Entertainment Weekly
o dramă tulburătoare
Jordan Hoffman – Film.com
un film rar și minunat, care, la suprafață, funcționează ca entertainment, dar are și o însemnătate istorică
Kenneth Turan – Los Angeles Times
Acel sentiment de empatie înseamnă totul pentru un film în care viețile sunt întrerupte brusc sau sunt transformate pentru totdeauna.
Stephen Holden – New York Times
Filmul își menține tot timpul un aer de mister, iar spectatorul, la fel ca și personajul principal, se vede aruncat într-un mediu străin, fiind nevoit să se apere și să-și poarte de grijă fără nimic ajutător.
Jonah Flicker – Paste Magazine
Este, pur și simplu, minunat s-o privești pe Saskia Rosendahl, cea care o interpretează pe Lore.
Julian Wood – FilmInk
Un film poetic, lent, dar putenic emoționant, care reafirmă talentul lui Cate Shortland și anunță un nou talent în persoana actriței principale.