Margin Call (2011)

Panică pe Wall Street

Premieră:
04-11-2011
Site oficial:
Margin Call (2011)
Distribuitor:
Iulia Blaga – HotNews
J.C. Chandor a trecut pe langa un subiect foarte mare. Nu e suficient sa ni-i arate pe tinerii angajati ai bancii vorbind numai despre cat castiga X sau Y, nu e suficient ca acestia sa se uite pe geamul masinii si sa spuna textual: „Oamenii astia habar n-au ce urmeaza sa se intample”, nu e suficient sa il vedem pe Zachary Quinto jongland cu sume si diagrame pe care nu le intelegem si ramand pironit cu in ecranul calculatorului cand are, fine, rezultatul. De acord, acestea sunt niste clisee, dar filmul ar fi putut sa se joace cu ele si sa poate cuprinde – chiar si in metatext – dimensiunile catastrofei.
Delia – Filme-Cărți
Un film care iti deschide ochii … asta in cazul in care ai trait pana acum intr-o dulce inconstienta …dar care iti da si o stare tensionata de amaraciune, sila si neputinta.
Cinefilul – FilmeTari
nu mi-am imaginat că un debutant poate ține în mână un asemenea film și mai ales că poate struni numele grele care apar în această producție. Din acest punct de vedere, Chandor și-a făcut un debut mai mult decât strălucit. Aștept acum și următorul său film pentru a confirma că este pe drumul cel bun.
Andrei Gorzo – Dilema Veche
Pentru începătorul Chandor, cinema-ul pare să însemne nu atît un instrumentar anume, cît un mediu mai degrabă neutru în sine, prin care actorii şi textul lui pot ajunge la mai mulţi oameni.
Ştefan Dobroiu – Cinemagia
Forţa extrem de convingătoare a filmului rezidă nu doar în prezentarea bine documentată a mecanismelor care au dus la prăbuşirea economiei, ci şi în câteva interpretăti excelente din partea unor actori cunoscuţi.
Alexandru Diaconu – Raluk
Nu e pentru oricine (doar e toamna, filmele de popcorn s-au cam dus pe anul asta), dar e unul dintre cele mai puternice si bune filme ale anului.
Richie – Marele Ecran
Spacey controleaza scena si birourile. Irons e un miliardar cu principii dar fara emotii, lucid si cu un simt al umorului inspaimantator. Paul Betany in sfarsit e intr-un rol pe masura livrand un monolog misto care se incheie cu descatusantul: “Fuck normal people!”.
Owen Gleiberman – Entertainment Weekly
Ai putea descrie Margin Call ca fiind un thriller, totuși, tensiunea vine doar din cuvinte.
A.O. Scott – N.Y. Times
Marea realizare a acestui film este faptul că te ajută să simpatizezi cu personajele, să înțelegi situația în care se aflau acei oameni, fără însă să te lase să uiți răul pe care l-au făcut.
Laremy Legel – Film.com
Margin Call funcționează.
Kenneth Turan – L.A. Times
Experiența tatălui scenaristului-regizor J. C. Chandor – care a fost director la Merrill Lynch pentru aproape 40 de ani – a ajutat la dobândirea acestei autenticități care caracterizează filmul.
Roger Ebert – Chicago Sun Times
Margin Call are o distribuție remarcabilă, care reușește să transforme o discuție financiară într-un dialog captivant.
Peter Travers – Rolling Stone
Margin Call este o dramă explozivă, care vorbește cu luciditate și într-un fel încât de înspăimântă despre vremurile în care trăim.
Stephen Farber – Hollywood Reporter
Acestei drame care vorbește despre criza financiară îi lipsește acel ceva ca să captiveze audiența.
Jules Brenner – FilmCritic
Principalul avantaj al filmului îl reprezintă interpretările actorilor. Spacey și Tucci ating perfecțiunea în niște roluri parcă create special pentru ei.
Andrew Pulver – The Guardian
În ciuda performanțelor actoricești remarcabile, acesta este un atac oarecum moderat și fără sorți de izbândă la adresa marilor transformări sociale din utima vreme.
Jeremy Mathews – Paste Magazine
Are acțiune și suspans, dar nu datorită unor urmăriri sau unor intrigi legate de crime.
Kevin Jagernauth – Indiewire
Margin Call e o investiție bună.