You Will Meet a Tall Dark Stranger (2010)

Premieră:
28-01-2011
Distribuitor:
,

https://youtu.be/OLLbzJC_mp4

Sebastian M. Ceolca – CineFan
Pragmatismul nu i se potriveste lui Woody Allen. Nu si atunci cand vechile sale tematici incearca descifrarea sensului literal al titlului… Nu si atunci cand – cum stim – personajele sale, incercand sa evite adversitatile vietii lasandu-se prada iluziilor, se transforma in niste caraghiosi… Nu si atunci cand scenariul nu confera personajelor compozitia necesara unei hilare ironizari. Si… nu si atunci cand hodoronc-tronc mai toata lumea din filmul asta decide sa-si schimbe in totalitate viata.You Will Meet… , cel de-al 46-lea film al reputatului cineast, este total neinspirat, probabil cel mai neinspirat.
Lucian Maier – Liternet
De această dată Allen tratează cu lejeritate problemele personajelor, urmărind mai mult să-şi articuleze poziţia critică faţă de metehnele vizibile pe ecran decît să-şi cimenteze proiectul în ceea ce priveşte realismul faptelor prezentate. Şi fiind multe personaje în prim-planul poveştii şi multe puncte de atins, povestea ajunge să fie demonstrativă şi destul de superficială.
Gloria Sauciuc – Cinemagia
You Will Meet a Tall Dark Stranger nu mai are aspectul unui scheci de televiziune, precum Whatever Works, şi – în plus – continuă într-o formulă mai fericită umorul de calitate.
Alin Ludu Dumbravă – Feeder
Dupa mine, noul opus allenian e cel mai bun de la Match Point incoace, nu ca ultimele 2 n-ar fi fost bune, doar mai light. Asta e rau, mizantrop, satira sociala si se ia de comedia umana. In plus, e film de ansamblu, cu Anthony Hopkins, Naomi Watts, Antonio Banderas, cu totii la prima colaborare cu W.A. (Josh Brolin a mai jucat in Melinda and Melinda).
Andrei Gorzo – Dilema Veche
Allen a dobîndit o mare uşurinţă în desenarea de scheme care să ilustreze această idee şi fluenţa cu care desenează (încă trei linii, şi a mai apărut un personaj, încă cinci, şi a mai apărut o ramificaţie) e de-ajuns pentru a asigura, şi de data asta, o doză modestă de entertainment.
Gruia – metropotam
You Will Meet a Tall Dark Stranger este clar unul dintre cele mai slabe filme de la Woody Allen. Si, tineti minte, nu este o comedie romantica, asa ca it’s a no-no pentru cuplurile care cauta un film la care sa se simta nice and cozy. Dar, pentru cei care privesc cu mult cinism viata, filmul va veni ca o confirmare: everything sucks!
Florina Stanciu – Raluk
E ceva nou, cu siguranta controversat si nu in ultimul rand despre oameni pur si simplu. Cred ca realismul este cel care salveaza filmul de la esec, pentru ca pastreaza o linie de plutire, pentru ca stii ca tot ce e in film s-a intamplat si in realitate.
Richie – Marele ecran
Noua dramedie a lui Allen exceleaza in doua privinte: distributia actorilor si scenariul, mai exact dialogul. Desi filmul transpira a stil woodian din cap pana in coada: personaje cu probleme, intorsaturi amuzante, drama sociala si familiala si naratorul voice-over care stie finalul povestii, filmul asta a reusit sa-mi mentina atentia. Si asta cu atat mai mult cu cat e despre nimic sau, in general, despre viata, iubire si cautarea fericirii.
Oana – FilmeTari
Mi-au placut notele filosofice sau cel putin asa le-as numi eu: om matrioska, vieti anterioare, destin. Vizionati si trailerul si filmul, combinatia Woody Allen-Anthony Hopkins nu trebuie ratata.
Combinatia dintre povestirea iscusita si finalul abrupt prinde foarte bine. Pentru ca finalul nu este “servit pe tava”, trebuie ca spectatorul sa il incarce cu ceva insemnatate, daca ar exista una. Si totusi impresia generala este ca am vazut o bucata de viata asa cum Woody Allen intelege viata, si este amuzanta si bine interpretata, actorii parand foarte confortabili in filmele lui Woody Allen.
Betsy Sharkey – L.A. Times
Acest Allen este încă inteligent, încă amuzant, şi filmul în sine este destul de tentant să te laşi convins(ă) că are gust.
Bob Mondello – NPR
Destul de vioi, cinic cu privire la natura umană, îngăduitor, cu graţie, cu slăbiciunile umane, şi amuzant atunci când prezintă oameni, de altfel, normali, care se dau în spectacol în momentul în care-şi pun încrederea în destin.
Roger Ebert – Chicago Sun Times
Filmul este iertator. Dar căutarea fericirii este sortită eşecului, prin definiţie: Trebuie să fii fericit cu ceea ce ai, nu cu ceea ce îţi doreşti, deoarece costul căutării este prea mare.
Lisa Schwarzbaum – Entertainment Weekly
Prin această comedie romantică numai bună de aruncat, Woody Allen îşi îndeamnă publicul la nepăsare.
A.O. Scott – N.Y. Times
Acest film, la urma urmei, este o poveste spusă de domnul Allen, care nu e în niciun caz un idiot și care a devenit campionul cinematografiei americane la exprimarea nimicniciei cosmice.
Sean Gandert – Paste Magazine
Este opera unui om care încearcă foarte mult să-și exprime ideile despre experienţa umană şi continuă să facă asta într-un mod care este atât atrăgător cât şi revelator.
Christopher Null – FilmCritic
Dacă aș vrea să râd de niște oameni care au un comportament prost, aș alege să mă uit la Jersey Shore.
Laremy Legel – Film.com
O dramă despre niște imbecili, de care îți vine greu să te bucuri.
Drew McWeeny – HITFIX
Dacă ăsta ar fi primul film de Woody Allen la care m-am uitat, aș spune doar: ”Asta-i tot?”
Geoffrey McNab – The Independent
You Will Meet A Dark Stranger tratează subiecte grave – curaj, adulter, îmbătrânire, gelozie creativă – într-un mod lejer și vesel.