mommy-poster

Mommy (2014)

Mami

Premieră:
23-01-2015
Gen:
Durată:
139 minute
Site oficial:
Mommy (2014)
Distribuitor:
Marin Apostol – Părerea Blog de Cinema
Xavier Dolan ia o poveste despre o mamă și fiul ei și o transformă într-o poveste despre singurătate, despre iubire, despre teamă, despre sacrificiu și despre renunțare.
Andra Nicula – Liternet
Îţi tot spui că viaţa ta nu e spectaculoasă. Că nu se-ntâmplă nimic bun, că nu te mai regăseşti, că ai uitat ce e frumos şi apoi începi să te urăşti. Mai reflectă o dată asupra lucrurilor pe care le ai. Iar dacă ajungi la aceeaşi concluzie, du-te şi vezi Mommy.
Onuţ Tona Buruga – Cinemateca.eu
Filmul e povestea acestei curse perverse si puternic angoasante, imbracata intr-un filigran cinematic si sonor, armonios si indraznet
Emil Călinescu – CinEmil
Un film eminamente de festival, Mommy pleaca de la o idee interesanta, pe care n-o pune in valoare asa cum ar trebui.
Delia Marc – Filme-carti
Dotat cu sensibilitate emotionala si creativa concentrata pe surprinderea si evidentierea trairilor umane de mare finete psihologica, Dolan construieste o poveste tragica […] pornind de la ipoteza fictiva a unei masuri legislative in Canada anului 2015, masura nu indeajuns de bine cantarita, careia ii putem intelege – in finalul filmului – urmarile nefaste.
Alma Marhamati – Post Modern
În definitiv, cea mai mare realizare a filmului lui Dolan este faptul că transpune pe ecran un fragment de viață dramatic, în tradiția filmelor indie, dar care sparge tiparul personajului angsty without a cause.
Glenn Kenny – RogerEbert.Com
Dolan nu te lasă să uiți cine este șeful. Ceea ce pe mine m-a făcut să demisionez.
A.O. Scott – New York Times
Este, în modul său modest, curajos.
Peter Travers – Rolling Stone
Imaginile lui Dolan ies din ecran și ți se întipăresc în minte. Dar, turul de forță al interpretării lui Dorval este cel care sparge barierele culturale și ale limbajului.
Stephen Dalton – Hollywood Reporter
Este un mare pas înainte pentru Dolan, adăugând o balanță între stil și substanță.
Peter Bradshaw – The Guardian
Este un film emoționant, dureros de personal și care are interpretări extraordinare.