No! (2012)

Nu

Premieră:
05-07-2013
Durată:
118 minute
Site oficial:
No! (2012)
Distribuitor:
Dragoş Marin – Film Reporter
Docu-dramă isteaţă şi expert montată, No e o introducere accesibilă în istoria chiliană, care are destul de multe lucruri de spus despre lumea de azi şi invită la paralele şi discuţii. Cu alte cuvinte, are relevanţă.
Cara Nash – FilmInk
Un film amuzant, fascinant și tulburător despre căderea lui Pinochet, inteligent filmat și interpretat superb.
Omer M. Mozaffar – RogerEbert.com
Filmul devine un fel de meci de box, din ce în ce mai intens, cu fiecare rundă care trece, pregătindu-se pentru un final captivant.
Peter Travers – Rolling Stone
Nominalizat de către Academie la categoria Cel mai bun film străin, No te prinde violent, fără milă, și te menține fascinat.
Lisa Schwarzbaum – Entertainment Weekly
se folosește de detalii ale epocii respective, de filmări din arhivă și de tehnologia anilor 80, pentru a crea un excelent document autentic, pur, al unei mărețe realizări democratice.
Gabrielle Lipton – Paste Magazine
Cel de-al patrulea film al lui Pablo Larrain și al treilea din trilogia dedicată dictaturii din Chile, No spune povestea unei campanii de promovare a fericirii, care a întrerupt 15 ani de dictatură.
Kenneth Turan – Los Angeles Times
Spune-i da lui No.
Peter Bradshaw – The Guardian
Un fascinant studiu despre democrația de bază.
Philip Wilding – Empire
Oamenii care trebuia să câștige au câștigat, dar această poveste fascinantă reflectă caracterul uman din spatele istoriei.
Manohla Dargis – New York Times
„No” este un film urât – la propriu – pentru niște vremuri urâte. Este murdar, cu puține detalii frumoase, dar anti-estetica sa este intenționată și, după ce ochii se obișnuiesc cu asta, este chiar vizionabil și convingător.
David Rooney – Hollywood Reporter
dezvoltarea personajelor și conflictele personale sunt prea puțin explorate
Guy Lodge – HIT FIX
o înduioșătoare celebrare a democrației, căreia i-a fost adăugat un pic din umorul acid specific regizorului, pentru a ne aminti că suntem la el acasă.