Nymphomaniac: Volume II (2014)

Nimfomana Vol. II

Scenariu:
IM-18
82%
Premieră:
07-02-2014
Gen:
Durată:
130 minute
Distribuitor:
Marin Apostol – Părerea Blog de Cinema
Nymphomaniac Volumul 2 mi-a întărit convingerea că acel Lars von Trier de acum 15-20 de ani nu mai există. Există, în schimb, un tip care-i seamănă, cu un umor negru, deloc subtil, ironic și care ar face orice pentru spectacol. Un tip indiferent nu numai față de personaje, ci și față de public.
Ionuţ Mareş – Ziarul Metropolis
Problema volumului doi din „Nymphomaniac“ nu o reprezintă scenele explicite de (falsă) pornografie şi sado-masochism ce au determinat CNC-ul să-l interzică, ci aparenta uzură a lui Lars von Trier, care oferă un film surprinzător de puţin stimulativ cinematografic pentru un autor de calibrul său.
Corina Nițescu – Am doar 18 ani
Până la urmă, filmul Nymphomaniac este unul despre sexualitate, identitate şi regăsirea de sine.
Simona Mocanu – FilmeTari
Nu mergeți să-l vedeți pentru sex, e mai mult de atât. Mult mai mult.
Manuela Zipisi – Orașul meu
Punctul forte al filmului ramane finalul, care reuseste sa mai taie din senzatia ca Volumul II e mai slab decat primul. Ultima scena se desfasoara pe intuneric, cu zgomot de respiratie intretaiata si pasi. Lars stinge lumina brusc, dar sincer, abia asteptam sa-i vedem urmatoarea plasmuire.
Kim Newman – Empire
Nu prea este pentru oameni sensibili, dar se numără printre cele mai antrenante și pur și simplu distractive filme ale lui Lars von Trier, fiind amuzant și serios chiar și în scenele mai puțin plăcute.
Geoffrey MacNab – The Independent
Nymphomaniac este o realizare serioasă, plină de idei. Niciun alt film despre sex nu ar putea fi mai inteligent decât acesta.
Boyd van Hoeij – Indiewire
Nymphomaniac este într-adevăr un film important, care, în mare, reușește să concentreze lumea, ideile și talentul regizoral al lui von Trier într-o singură fabulă cinematografică ambițioasă.
Xan Brooks – The Guardian
Povestea despre sex a lui Lars von Trier este ca un duș rece de patru ore, care, totuși, îți tulbură mintea și te face să-ți dorești mai mult.
Todd McCarthy – Hollywood Reporter
Volumul doi este puțin diferit de primul, dar totuși nimic cu adevărat senzual nu se petrece nici aici.