Oz: The Great and Powerful (2013)

Grozavul şi puternicul Oz

Premieră:
08-03-2013
Durată:
130 minute
Distribuitor:
Mihnea Columbeanu – Cinemagia
Practic, chiar dacă la nivel de detaliu unele decoruri şi efecte speciale arată puţin mai altfel decât în filmele fantasy mai recente sau mai vechi, per ansamblu totul e la fel – adică, un spectacol de-amoru’ artei.
Angela Georgiana Alexandru – Anzhela Movies
“Oz the Great and Powerful“ este ca o vraja strasnica aruncata peste o audienta care nu mai simtise magia de mult timp.
Delia Marc – Filme-cărți
Una peste alta, doua ore deloc neplacute ca vizualitate (cinematografia Peter Deming), coloana sonora (Danny Elfman- Almost Home) si pana la urma – concept scenaristic/regizoral. Dar atat de prea departe-amestecat fata de povestea “Vrajitorului din Oz”.
Simona Mocanu – FilmeTari
It’s magic only if you believe in it! Oz the Great and Powerful este un film bun dacă tu crezi în jocul actorilor, în mirajul efectelor speciale şi în felul în care povestea reuşeşte să te facă prizonierul ei.
Gruia – metropotam
Primele 15 minute ale filmului sunt geniale. Si in aceasta bucata, nici jocul actorilor nu este atat de slab. Aici totul pare regizat de o alta mana. Apoi, ecranul se lateste si se coloreaza si totul se strica.
Ioana Raluca Popescu – ioananix.wordpress.com
Oz: The Great and Powerful este un film ce merita vazut alaturi de cei dragi. Un film simplu daca ne raportam la scenariu dar avand in centru o lume de basm ce te tine timp de 2 ore pe scaun.
Kim Newman – Empire
Mila Kunis primește o stea de aur pentru excelență în vrăjitorie iar Sam Raimi se poate ascunde în siguranță în spatele cortinei ca un maestru matur al iluziilor.
Chris Nashawaty – Entertainment Weekly
nu reușește să ne seducă nici minițile și nici inimile.
Jordan Hoffman – Film.com
Ca mare fan al stilului mai vechi, mai agresiv, al lui Sam Raimi, pot spune că sunt și aici unele scene care mi s-au părut a fi cele mai bune ale sale din ultimii ani. Dar nu cred pentru nicio clipă că povestea sa este altceva decât o glumă, o scuză pentru a jongla cu culorile și pentru a lăsa actorii să pălăvrăgească pe fundalul unor imagini digitale splendide.
Todd McCarthy – Hollywood Reporter
Total opus precedentului film, Oz este un loc plictisitor.
Michael Simms – FilmInk
Uimitor din punct de vedere vizual, cu un umor de calitate și cu niște personaje bine construite, se cunoaște că poartă amprenta magică a lui sam Raimi.
Oz: The Great and Powerful nu este un film extraordinar, dar este unul bun.
Kevin Jagernauth – The Playlist
Filmul lui Sam Raimi este dovada că cu cât știm mai multe despre misterele care încojurau poveștile noastre preferate, cu atât acestea devin mai puțin interesante.
Roth Cornet – IGN
per total, funcționează ca un film grozav pentru copii, de care se pot bucura și adulții.
Peter Travers – Rolling Stone
Aproape de final, când tehnologia nelimitată îl învață pe vrăjitor despre propriile sale limite umane, Franco ne lasă să întrevedem frânturi din cât de grozav și puternic ar fi putut fi acest Oz.
Francesca Rudkin – New Zealand Herald
Acest film high-tech non-musical și inventiv are magia, sufletul și umorul unui nou început minunat, chiar dacă puțin cam lung.
Anthony Morris – The Vine
Dacă este cineva care ar putea face un film atât de magic și distractiv precum originalul Wizard of Oz, atunci acela este Sam Raimi. Vești proaste: se pare că nimeni nu poate face un film atât de magic și distractiv precum originalul wizard of Oz.