Pacific Rim (2013)

Cercul de foc

Premieră:
12-07-2013
Durată:
131 minute
Site oficial:
Pacific Rim (2013)
Marin Apostol – Părerea Blog de Cinema
Pacific Rim este doar un film făcut de un regizor care a găsit, în sfârșit, prilejul să-și dea frâu liber imaginației, un film făcut pentru acei oameni care încă n-au uitat să mai fie copii și care încă mai cred în puterea cinema-ului de a te distra și de a te face să visezi și să simți.
Victor Buzura – Poison Whiskey
Chiar dacă nu am simțit acel ceva special pe care del Toro reușește să îl transmită în „Labirintul lui Pan” sau în ”Cronos”, chiar dacă nu se simte „mâna” unui regizor cu pedigree arthouse, nu pot să spun că ”Pacific Rim” nu este bine regizat (mai ales pentru un blockbuster).
Richie – Marele Ecran
Pacific Rim mi-a lasat impresia de placere vinovata a lui del Toro, un fel de masturbare artistica pentru propria satisfactie si gloria celor care-au inspirat-o, admirabil realizata din punct de vedere tehnic, cu cel mai bine folost 3D de la Avatar incoace dar echivalenta cu o vizita de copil intr-o menajerie si testarea rezistentei robotilor sai de jucarie.
Nicoleta Vasile – Am doar 18 ani
Pacific Rim înseamnă o combinaţie între o idee bună şi scene de luptă pompate cu efecte speciale extrem de bune, care rulează frumos şi ordonat.
Ioana Raluca Popescu – IoanaRalucaPopescu.ro
Cu bune si rele, Pacific Rim este un film cinstit cu publicul sau tinta. Vrei cafteala intre roboti si pui de Godzilla? Acesta este filmul perfect. Copilul din tine se va distra pe cinste.
Vlad Dulea – Vlad.Dulea.ro
Pacific Rim nu este doar un film. Este începutul unei industrii. Generația nouă de copii avea nevoie de noi monștri și eroi pe măsură. Și Pacific Rim exact asta face, creează premisele unei mega-industrii cu care America deja ne-a obișnuit.
Angela Georgiana Alexandru – Anzhela Movies
Odata ce intelegi ca ai de-a face cu un film strict de entertainment, nu te mai fastacesti atat de mult pe scaun si savurezi la propriu, cantitatea (dez)interesata de de actiune, batalii ale gigantilor, proportionate calitativ cu grandoarea acestora.
Marcel Prost – Cinemateca Trisk
e un film de consum, de vazut la cinema 3D cu puradelu’, chiar de doua ori, si de preferat doar el. Daca ai prietena, n-o tara dupa tine aici; daca ai sarit de 17 ani, poate ai treaba.
Dragoş Marin – Film Reporter
Acuzaţiile care i se vor aduce lui Guillermo del Toro, de superficialitate şi de intrare cu ambele picioare în mainstream sunt nefondate – mai uitaţi-vă odată la posterul filmului şi spuneţi ce vedeţi.
Florian Besnea – FilmeTari
Cu niciun nume mare in distributie, cu un Guillermo del Toro insetat dupa spectaculos si cu o poveste gata sa acopere golul lasat de lipsa unui film Transformers, “Pacific Rim” reuseste sa fie filmul fantastic de actiune care sa te faca sa-ti lipesti un poster cu “Gipsy Danger” in sufragerie.
Gruia – metropotam
Aveti in fata un blockbuster pur sange, genul de film pentru care a fost inventat IMAX-ul si 3D-ul.
Ştefan Dobroiu – Cinemagia
Pacific Rim/Cercul de foc arată superb, aduce pe ecran încleştări extraordinare între roboţi şi monştri gigantici şi îşi adjudecă titlul de blockbuster de vară excelent realizat. Că nu prea crezi în personaje nu mai contează, spectacolul pe ecran este din plin.
Matt Zoller Seitz – RogerEbert.com
Pacific Rim știe ce fel de film dorește să fie; și este acel film, ba chiar mai mult.
Peter Travers – Rolling Stone
Fie că-l vezi în 3D sau nu, Pacific Rim nu este nimic altceva decât o minunăție vizuală.
Peter Bradshaw – The Guardian
Blockbuster-ul lui Guillermo del Toro despre bestii versus roboți încearcă să prezinte câteva idei interesante, dar suferă de un scurt-circuit al personalității.
A.O. Scott – New York Times
Câteva dintre replici sunt inteligente. Scenele de laborator sunt amuzante. Sentimentele nobile ne ating corda sensibilă. Și cui nu-i place să vadă, din când în când, un robot bătându-se cu un dinozaur – sau timp de aproape două ore încontinuu?
Chris Nashawaty – Entertainment Weekly
Exact cu asta seamănă filmul: un copil de 48 de ani se joacă cu figurine gigantice din filmele de acțiune, pe cel mai scump teren de joacă din lume.
Kenneth Turan – Los Angeles Times
Într-un domeniu plin de impostori, Del Toro, la fel ca și mentorii săi, reprezintă ceva autentic. E plăcut să-l vedem aducându-și din nou magia pe ecran.
Erin Free – FilmInk
Pacific Rim dovedește că atunci când pilotul său este un cineast isteț, până și un blockbuster cu roboți care se bat cu monștri poate avea suflet, inteligență și farmec.
Ian Nathan – Empire
Un film nepretențios de serie B, care își respectă promisiunea: roboți, în luptă cu monștri
Todd McCarthy – Hollywood Reporter
Un spectacol despre oameni-vs-monștri mai bun decât media.
Drew McWeeny – HIT FIX
Pacific Rim, al lui Guillermo Del Toro, este un film încărcat cu imagini și idei fantastice, în toate sensurile, și, totuși, mi-e teamă că am ajuns într-un punct în care publicul e reticent la ceva nou. Ceea ce Del Toro aduce, și nu numai cu acest film, este dragostea sa fără margini pentru incredibil.
Jordan Hoffman – Film.com
Guillermo Del Toro și echipa sa ne-au promis monștri versus roboți gigantici și, la naiba, cât de bine s-au ținut de cuvânt.
Eric Kohn – Indiewire
Pacific Rim nu este un drog pentru nou-veniți; este destinat celor deja dependenți.
Harry Knowles – Ain’t It Cool News
Pentru întreaga generație de copii care va vedea Pacific Rim împreună cu familia, această experiență va fi începutul a ceva măreț.