Passion (2012)

Passion

Premieră:
16-08-2013
Durată:
100 minute
Site oficial:
Passion (2012)
Distribuitor:
Ioana Raluca Popescu – KoolHunt
Un motiv pentru a merge la Passion il reprezinta simplul exercitiu. Comparati Love Crime cu filmul lui De Palma, comparati actorii din cele doua pelicule, maniera in care sunt prezentate si interpretate personajele, povestea. Alegerea este simpla in favoarea lui Alain Corneau.
Andreea Andrușca – Filme-cărți
Făcând abstracție de lipsurile scenariului, tehnica regizorală aplicată spre final readuce filmul pe linia de plutire, îi conferă farmecul pierdut pe alocuri și reduce din neînțelegerile apărute pe parcursul filmului.
Mădălina Dumitrache – Liternet
Întreg filmul este un mozaic al obsesiilor lui Brian de Palma, fiind un thriller senzual şi incitant, care manipulează prin iluzie. Din păcate, acest exerciţiu de stil, destul de flamboiant, poate fi receptat de neofiţi drept o peliculă de serie B sau doar ca un serial „de lux”.
Vlad Iordache – Orașul meu
Problema principala a filmului este structura: inceputul si mijlocul nu functioneaza prea bine si multe din situatiile serioase devin usor amuzante prin banalitatea dialogului si nelegarea actelor.
Andrei Gorzo – Dilema Veche
De Palma trece pe setări de neo-noir, cu perspective distorsionate, cadre înclinate, jaluzele-gratii răsfirîndu-şi umbrele pe corpurile personajelor – bref, toate mărcile expresioniste ale subiectivităţii asaltate de o lume plină de capcane.
Dragoş Marin – Film Reporter
Nepermis de simplist, exerciţiu de stil neimplicant şi, în cele din urmă, ratat, Passion e cel mai slab film al lui De Palma din ultimele decenii.
Ştefan Dobroiu – Cinemagia
Problema lui Passion este scenariul, scris de acelaşi De Palma (după filmul Crime d’amour al lui Alain Corneau, apărut în 2010), şi faptul că toate evenimentele sunt mult prea incoerente pentru a ţine spectatorul în priză.
Peter Sobczynski – RogerEbert.com
Brian De Palma este unul dintre marii seducători ai cinema-ului și o dovedește cu Passion, un thriller fascinant.
Jordan Hoffman – Film.com
Sincer, ca film, nu-i bun de nimic.
Neil Young – Hollywood Reporter
O revenire dezamăgitor de anemică a lui Brian De Palma.
Eric Kohn – Indiewire
Passion îi va mulțumi pe fanii lui Brian de Palma – și pe nimeni altcineva
Guy Lodge – HITFIX
o auto-parodie dezamăgitoare