Premieră:
09-07-2010
Gen:
Site oficial:
Predators (2010)
Distribuitor:
Mihnea Columbeanu – Cinemagia
Necazul, însă, pleacă nu de la Antal, ci de la Alex Litvak şi Michael Finch, doi băieţi isteţi care s-au gândit să pună şi ei mâna pe lopeţi şi să scrie primul scenăriuţ din viaţa lor. Scenăriuţ mai prostuţ rar am mai văzuţ – văzut, pardon.
Gruia – metropotam
Nimrod Antal este absent si lasa filmul sa curga sec si sa alunece in toate cliseele stupide ale filmelor de actiune americane. Scenariul este scris in asa fel incat sa nu solicite prea tare intelectul, se merge pe reteta unui film strict fizic – dialog putin si schematic, impuscaturi si explozii cat mai multe; fapte, nu vorbe.
Jim Vejvoda – IGN
Predators este una dintre cele mai frumoase surprize ale acestei veri. Este un film solid, chiar dacă nu neapărat remarcabil, care se apropie cel mai mult, în spirit şi execuţie, de originalul din 1987.
Michael Rechtshaffen – Hollywood Reporter
Se observă amprenta creativă a lui Robert Rodriguez, însă e regizat de către Nimrod Antal, iar, în cele mai bune momente ale sale, Predators este un film de serie B, cu actori câştigători de premii, care rostesc dialoguri de duzină.
Kim Newman – Empire
Un efort ok, pentru un film de sâmbătă seara, însă total lipsit de ambiţie, având în vedere talentul celor implicaţi. Probabil că Rodriguez poate regiza Predator Resurrection, dar să-şi ia un scenarist de SF pentru a scrie scenariul.
Stephen Holden – N.Y. Times
Pe măsură ce acţiunea creşte în intensitate şi efectele speciale se transformă într-o caricatură, “Predators” îşi pierde judecata şi devine un film frenetic şi plin de clişee.
Roger Ebert – Chicago Sun Times
Filmul vorbeşte despre eroii noştri care sunt atacaţi într-o harababură plină de efecte speciale. Îi lipseşte suspansul din primul „Predator” şi, vă rog, nici nu aduceţi aminte de “Alien vs. Predator”.
Jeannette Catsoulis – NPR
În cel mai bun caz, Predators este un film mediu de serie B potrivit pentru anii 80. Păcat că suntem deja în 2010.
Chris Nashawaty – Entertainment Weekly
În 1987, Arnold Schwarzenegger, Carl Weathers şi bicepşii lor enormi se deplasau în jungla din Guatemala, pentru a se duela cu o invizibilă maşină extraterestră de luptă. Acum, după 23 de ani, apare un nou sequel inutil al acestui SF, regizat de Nimrod Antal după un scenariu vechi al lui Robert Rodriguez; scenariu, pe care Fox ar fi trebuit să-l lase pradă moliilor.
Andrew Pulver – The Guardian
Acesta este al treilea proiect la Hollywood al regizorului maghiar Nimrod Antal şi încă nu a scos nimic mai bun decât filmul său de debut, Kontroll, filmat în Budapesta.
Michael Phillips – L.A. Times
Pentru o bună parte, Predators este un succesor vrednic al originalului, sau un remake, sau orice ar fi el.
Din păcate, timpul n-a fost prea bun cu extratereştrii din Predator; aceştia pierzând până la 800 de puncte din IQ în anii ce-au trecut.
Bill Gibron – Film Critic
Chiar dacă nu este un remake în adevăratul sens al cuvântului, filmul produs de către Robert Rodriguez vrea să te facă să uiţi tot ce s-a întâmplat cu această franciză din 1990 încoace.
Jack Sargeant – Film Ink
Dacă primul Predator a reprezentat un vehicul pentru ca vedetele sale să capete mai mult succes, iar al doilea nu a prea avut cine ştie ce sens, Predators pune în prim-plan acţiunea, fără să acorde un interes prea mare starurilor sale.
Laremy Legel – Film.com
Nu este nimic în neregulă cu acest film, la fel cum nu e nimic bun la acesta.
Francesca Rudkin – New Zealand Herald
Este o poveste mai modernă şi mai întunecată comparativ cu primul Predator, dar nu neapărat una mai complicată. Fanii originalului vor găsi acest film o continuare bună a seriei.
Drew McWeeny – HITFIX
Cel mai bun lucru ce poate fi spus despre „Predators” este că acesta este primul film, de la primul film încoace, care să mă convingă de faptul că extratereştrii pot fi distractivi, iar pentru amatorii filmelor de acţiune, acesta este poate cel mai consistent film al verii.
Anthony Quinn – The Independent
Ca în orice astfel de thriller, domină aceeaşi dilemă: ori „murim împreună”, ori „mă salvez eu singur”.