Principii de viaţă (2010)

Premieră:
30-09-2011
Gen:
Distribuitor:
Delia – Filme Cărți
Principii de viata este unul dintre cele mai bune filme romanesti pe care le-am vazut. Parerea mea :) . Pentru ca reuseste intr-un mod subtil-inteligent sa ne prezinte asa cum suntem astazi multi dintre noi, sau cum am putea deveni, daca nu constientizam si asimilam mesajul filmului.
Lucian Maier – Liternet
Principii de viaţă oferă un parcurs chinuit, în care simţi cazna autorilor (scenarişti şi regizor) de a găsi un drum în urma căruia lecţia de viaţă pe care vor să o predea să aibă o susţinere cît mai trainică. Filmul e cusut cu aţă albă, realizezi asta urmărind goana personajului principal.
OanaVo – metropotam
Principii de viata este un film realist care ne poarta prin existenta unui personaj pentru care totul pare sa mearga din bine in mai bine, o poveste in care putem recunoaste elemente atat de comune vietii noastre cea de toate zilele.
Iulia Blaga – HotNews
„Principii de viata” nu e, daca e nevoie de comparatii, la fel de bun ca „Felicia, inainte de toate” sau „Cea mai fericita fata din lume”. E autentic pe mari portiuni, dar e inegal, neomogen si lipsit de zvac. Ii lipseste ceva.
Ştefan Dobroiu – Cinemagia
Ca şi Boogie, Principii de viaţă te înspăimântă: ce-i de făcut ca vârsta să-ţi aducă seninătate şi împlinire? În universul Rădulescu-Baciu, răspunsul este unul pesimist. Poate peste încă zece ani…
Roxana Coţovanu – Film Menu
E păcat de poveste. În mâinile altui regizor ar fi putut fi înduioșătoare, pentru că, în fond, Velicanu nu e o brută, ci un control freak care își pierde controlul făcând un gest necugetat când realizează că viața sa nu e atât de roz precum o vrea el.
Floryan – FilmeTari
M-au amuzat lucruri simple de la goblenurile de pe masa pana la faianta din bucatarie. Sa nu mai vorbim de scena din final. Scena care, desi destul de falsa, m-a amuzat teribil.
Neil Young – Hollywood Reporter
În afară de interpretarea lui Ivanov, nu prea mai e altceva în acest film – nici regia lui Popescu și nici scenariul (co-scris de Alexandru Baciu și Răzvan Rădulescu) – care să facă să merite efortul lui Ivanov.