Premieră:
04-03-2011
Site oficial:
Rango (2011)
Distribuitor:
Florina Stanciu – Raluk
Regizorul este Gore Verbinski, cu care Depp a mai colaborat la Piratii din Caraibe, si care a mai regizat si The Ring, The Mexican, The Weatherman. Si de data asta a facut o treaba excelenta, cred oricum ca, dupa atata timp, si atatea filme de succes, e destul de greu sa o dai in bara, si sa nu profiti la maximum atat de talentul si experienta actorilor cu care lucrezi.
Gloria Sauciuc – Cinemagia
Prea greu de digerat pentru copii, cu o acţiune prea diluată pentru adulţi, animaţia Rango – cu vocea lui Johnny Depp în rol principal – se salvează cu trimiterile la o mulţime de alte filme, pentru cinefilii împătimiţi.
Betsy Sharkey – L.A. Times
Marele triumf al lui Verbinski este că nu i-a permis animației să-l îngrădească, ci mai degrabă această tehnică i-a oferit o libertate foarte mare. Este într-adevăr un nou șerif în oraș, iar Rango este destinat să ajungă un clasic.
Bob Mondello – NPR
Rango este prima aventură a lui Verbinski în domeniul animațiilor (ceea ce nu-i foarte departe de ce a făcut în Pirații din Caraibe) – o aventură pe care o trăiește cu bucuria cuiva experimentat cu limitele impuse de filmele ne-animate și care abia așteaptă să treacă peste ele.
Roger Ebert – Chicago Sun Times
Rango e un miracol: o comedie de animație pentru cinefilii deștepți, minunat realizată, agreabilă de vizionat, cu mult umor și multă satiră și… filmată în 2-D.
Lisa Schwarzbaum – Entertainment Weekly
Cel mai puternic argment împotriva lui Rango – atât filmul cât și personajul – este faptul că șopârla este a naibii de urâtă.
A.O. Scott – N.Y. Times
În cea mai mare parte a sa, nu ai habar încotro se îndreaptă, ceea ce este o satisfacție în sine, având în vedere cât de previzibile sunt celelalte filme de animație.
Jason McKiernan – FilmCritic
Rango este un film minunat care în mod aproape inexplicabil îmbină aventura cu introspecția, un western somptuos, cu tendințe suprarealiste, despre plecarea în căutarea propriei identități.
Amanda Mae Meyncke – Film.com
Rango e inteligent, bine-realizat și interesant, dar îi lipsește încărcătura emoțională a unui film precum How to Train Your Dragon. Am vrut ceva ușor, iar acest film a riscat, și-a jucat șansa de a fi urât, lung și un pic complicat; deși urmează îndeaproape toate convențiile genului, în cele din urmă este diferit de tot ceea ce am văzut în ultimii ani.
Drew McWeeny – HITFIX
Rango e genul acela de film pe care îl iubesc doar pentru simplul fapt că există.
Anthony Quinn – The Independent
Primele 20 de minute din acest film sunt printre cele mai amuzante și inteligente momente pe care le-am văzut vreodată într-un film de animație.
Kim Newman – Empire
Haideți să recunoaștem că un spaghetti western cu reptile nu va avea niciodată la fel de mult succes ca un film despre kung-fu cu urși panda. Un anumit procentaj din public îl va include în lista filmelor favorite din toate timpurile, pe când o mică parte, dar nu nesemnificativă, va avea coșmaruri. Probabil că lui Verbinski și lui Depp le place așa.
Peter Travers – Rolling Stone
N-ai mai văzut nimic altceva care să semene cu Rango.
Todd McCarthy – Hollywood Reporter
Cel mai improsionant lucru este imaginea, care îl face până și pe cel mai bun film animat 3D să pară ca un văr sărac.
Steve Rose – The Guardian
E ca Looney Toones cu mescalină.
Christopher Campbell – IndieWire
Ce-mi place cel mai mult la Rango este cum arată. Verbinski e mult mai bun ca regizor de animație decât de live action.
Rango face western-urile să pară din nou amuzante. Este un remarcabil reprezentant al genului, și, în același timp, un film de familie perfect.
Cindy White – IGN
Noua animație de la Nickelodeon încorporează nu numai caracteristici ale genului western, ci și aluzii la filme precum: Chinatown, The Three Amigos, Star Wars sau Fear and Loathing in Las Vegas.
Josh Jackson – Paste Magazine
Cel mai surprinzător lucru la Rango este să-l vezi pe Johnny Depp cât de mult se pierde în personajul său, un cameleon care-și creează propria identitate în momentul în care terrariul în care stătea cade din mașină în plin deșert.
Paul Verhoeven – The Vine
E păcat că Rango a ieșit astfel. E și mai de condamnat faptul că a fost făcut atât de neglijent încât critici care nu au renunțat la a fi copii (precum subsemnatul) sunt forțați să ”distrugă” un film pentru copii doar pentru că cei care l-au făcut au fost mult prea încrezători și aroganți, presupunând că numai cârpind niște tâmpenii împreună cu prieteni faimoși vor avea un film care să bată orice creație Pixar.